Salade met courgette en lactosevrije witte kaasblokjes

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

DIt recept is voor 4 personen.

Hou jij ook zo van salades? Dit is een lekkere twist op de Italiaanse salade van Rebecca (recept vind je onderaan). Zij had deze ook weer gestuurd, ze had alleen komkommer gebruikt en die had ik niet in huis. Ik had bij het groentestalletje aan de dijk bij ons een 'komkommer' gekocht dacht ik. Maar dat bleek toch een courgette te zijn toen ik hem proefde haha. Ze leken zo erg op elkaar. Nou en ik kan je vertellen dat het ook hartstikke lekker was. Maar lijkt komkommer je lekkerder? Dan kan je die natuurlijk ook gebruiken.

En je kunt de courgette ook raspen met een dunschiller zodat je mooie plakjes krijgt, maar ik vond blokjes net zo makkelijk en lekker. Snij je gedroogde tomaatjes goed fijn voor het lekkerste resultaat.

De lactosevrije witte kaas van Apetina is sinds kort te koop bij Jumbo. Zo lekker en zo fijn om in huis te hebben. Je gooit ze makkelijk over een salade en dat is dan echt even een extra geniet momentje. En de kaas is al zout dus heb ik geen extra zout toegevoegd maar wel een snufje peper. Wil je nu meer lezen over de lactosevrije witte kaasblokjes? Lees de blog onderaan dit recept eens. Heerlijk om te serveren bij de bqq of gourmet of wat dacht je bij gebakken aardappeltjes en een heerlijk stukje vlees?

salade

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd10 minutenTotale tijd10 minuten

 1 kleine courgette
 1 steeltje lente-ui
 handje verse basilicum + extra voor garnering
 5 gedroogde tomaten
 100 g Apetina witte kaasblokjes lactosevrij
 1 eetl olijfolie
 flinke snuf peper
 Italiaanse kruiden

1

Schil de courgette (of laat de schil er omheen en was de courgette goed af). Snij in blokjes.

2

Snij de lente-ui, handje basilicum en de gedroogde tomaten fijn en doe in een schaal.

3

Voeg de peper en een flinke scheut olijfolie toe. En roer even goed door.

4

Verdeel de lactosevrije witte kaasblokjes over de salade heen. Maak van sommige blokjes kruimels, maar niet van allemaal.

5

Garneer met de Italiaanse kruiden en de extra basilicum.

salade

6

salade

7


Italiaanse salade - Lactosevrijeten.nl
Apetina witte kaasblokjes lactosevrij - Lactosevrijeten.nl

Ingredienten

 1 kleine courgette
 1 steeltje lente-ui
 handje verse basilicum + extra voor garnering
 5 gedroogde tomaten
 100 g Apetina witte kaasblokjes lactosevrij
 1 eetl olijfolie
 flinke snuf peper
 Italiaanse kruiden

Stappen

1

Schil de courgette (of laat de schil er omheen en was de courgette goed af). Snij in blokjes.

2

Snij de lente-ui, handje basilicum en de gedroogde tomaten fijn en doe in een schaal.

3

Voeg de peper en een flinke scheut olijfolie toe. En roer even goed door.

4

Verdeel de lactosevrije witte kaasblokjes over de salade heen. Maak van sommige blokjes kruimels, maar niet van allemaal.

5

Garneer met de Italiaanse kruiden en de extra basilicum.

salade

6

salade

7

Salade met courgette en lactosevrije witte kaasblokjes