Kruidkoek met appels, rozijnen en walnoten lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 10 plakken kruidkoek.

Dit is een super lekker recept voor kruidkoek, je kunt zelf naar smaak stukjes appels, noten of rozijnen toevoegen. Onze achterneef helpt ons regelmatig met klusjes thuis. En omdat ik zoveel bak zou hij het recept van zijn moeder eens meenemen omdat deze ook heel erg lekker is. En daar heeft hij niks aan gelogen. Een heerlijk recept voor bij een bakje koffie of thee. Is het nu zomer of winter deze cake kan altijd.

Ik heb hem al best vaak gebakken, en het werd hoog tijd dat ik met jullie ging delen. Mijn nicht haalt de speculaaskruiden bij de bakker. Ik gebruik de speculaaskruiden van Verstegen maar je hebt veel meer soorten die je kunt gebruiken. Doordat je appels toevoegt blijft het beslag een beetje smeuïg, dat vinden wij heerlijk. Maar als je daar niet van houdt kun je hem iets langer bakken.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd1 uur 15 minutenTotale tijd1 uur 25 minuten

 400 g bruine basterdsuiker
 400 g zelfrijzend bakmeel
 1 eetl koekkruiden
 400 ml lactosearme melk MinusL/Arla lactofree/Campina of plantaardige melk
 3 kleine appels (goudreinet, jonagold)
 handje rozijnen
 handje walnoten

1

Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht (oventijd 75 minuten).

2

Snij je appels in kleine stukjes, wel je rozijnen in een klein schaaltje met kokend water ongeveer 5 minuten en hak je walnoten fijn.

3

Doe alle ingrediënten in een kom. In 1 keer met garde of houten lepel roeren tot een mooi glad beslag.

4

Vet een cakevorm in met olijfolie of bakspray of leg er een bakpapiertje in. Giet het kruidkoek beslag in de cakevorm. Hij komt bijna tot het randje maar dat geeft niks.

5

Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 75 minuten.

6

Prik er met een cocktailprikker in om te kijken of de kruidkoek gaar is. Hier was de kruidkoek nog lekker een beetje smeuïg bovenop. Als je dat niet lekker vind moet je hem er nog iets langer in laten staan.

kruidkoek

7

Mmmm, en nu smikkelen maar!

kruidkoek

8

kruidkoek

Ingredienten

 400 g bruine basterdsuiker
 400 g zelfrijzend bakmeel
 1 eetl koekkruiden
 400 ml lactosearme melk MinusL/Arla lactofree/Campina of plantaardige melk
 3 kleine appels (goudreinet, jonagold)
 handje rozijnen
 handje walnoten

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht (oventijd 75 minuten).

2

Snij je appels in kleine stukjes, wel je rozijnen in een klein schaaltje met kokend water ongeveer 5 minuten en hak je walnoten fijn.

3

Doe alle ingrediënten in een kom. In 1 keer met garde of houten lepel roeren tot een mooi glad beslag.

4

Vet een cakevorm in met olijfolie of bakspray of leg er een bakpapiertje in. Giet het kruidkoek beslag in de cakevorm. Hij komt bijna tot het randje maar dat geeft niks.

5

Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 75 minuten.

6

Prik er met een cocktailprikker in om te kijken of de kruidkoek gaar is. Hier was de kruidkoek nog lekker een beetje smeuïg bovenop. Als je dat niet lekker vind moet je hem er nog iets langer in laten staan.

kruidkoek

7

Mmmm, en nu smikkelen maar!

kruidkoek

8

kruidkoek

Kruidkoek met appels, rozijnen en walnoten lactosevrij