Kokos langevingertaart lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Je haalt ongeveer 10-12 stukken uit deze kokos langevingertaart.

Wauw, deze lange vingertaart met kokos is boven verwachting goed gelukt. Hij ziet er zo mooi en lekker uit. Ik heb het familierecept voor langevingertaart met advocaat al eerder met jullie gedeeld. Zie hiervan het recept onderaan dit recept.

En ik vond dat het hoog tijd werd voor een variatie erop. Mijn vriendin had de taart ook al eens met malibu gemaakt. En dat bracht mij op een idee. Ik ga een heerlijke kokos taart maken. Super simpel weer om te maken, en hartstikke lekker. Het is met kokosroom gemaakt, een keer echt wat anders. Dus hij is volledig lactosevrij.

Ik gebruikte altijd die van Jumbo, maar helaas is deze veranderd. En nu heb ik deze van Fair Trade gevonden, en deze scheid de room en de melk ook goed van elkaar. Het moet een volvette kokosmelk.

*Fructosearm: Dit recept is niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd2 urenTotale tijd2 uren 20 minuten

 350 g langevingers (2 pakken a 175 gram)
 2 blikjes volvette kokosmelk (Fair Trade orginal 400 gram)
 2 zakjes vanillesuiker
 100 ml malibu
 half pak schuddebuikjes chocolade/speculaas
 60 g pure chocola (kan sporen van melk bevatten)
 handje kokossnippers
 4 aardbeien

1

Zorg dat je de twee blikjes kokosmelk minstens een nacht in de koelkast zet, zodat je de kokosmelk met de kokosroom gemakkelijk kan scheiden met een lepel.

2

Maak nu de kokos-slagroom. Klop de kokosroom stijf met de mixer en meng de vanillesuiker erdoor met een spatel.

3

Neem een grote broodplank en wikkel daar aluminiumfolie omheen.

4

En neem 2 diepe borden of schaaltjes, giet in het ene bord of schaal de kokosmelk die je over had van de blikjes kokosmelk (roer eventueel een beetje door) en het andere bord of schaal de malibu.

5

Pak een lange vinger, doop eerst de ene kant in de kokosmelk, en de andere kant in de malibu. En leg nu op de broodplank.

6

Ga zo door totdat de broodplank ophoud. Laat een stukje open, en begin daaronder opnieuw.

7

Doe de helft van het kokos kokosslagroommengsel op de lange vingers. En maak hier bovenop weer een laag van lange vingers in de kokosmelk en malibu gedoopt.

8

Als je allebei de gedeeltes hebt gedaan, schep je het laatste kokos slagroommengsel erop.

9

Pak een diep bord of schaal, draai die om en leg daar de broodplank op, en strooi er nu de schuddebuikjes overheen. Doe het op het midden van de aanrecht, zodat de schuddebuikjes niet makkelijk op de grond kunnen vallen. Het mag een lekker dikke laag zijn.

10

Breek de chocola in stukjes. Smelt de chocolade au bain marie, of zet het voor een paar minuten in de magnetron zodat het smelt (1000 watt, elke keer 30 seconden even roeren en weer terug zetten totdat hij gesmolten is). Giet het nu over de langevingertaart heen. Laat de chocola even hard worden. En verdeel er nog wat kokossnippers overheen.

11

Snij de aardbeien doormidden. Versier met de aardbeien. Doe er een plastic folie omheen, en zet de kokos lange vingertaart een nacht in de koelkast zodat alle smaken er goed in kunnen trekken en de lange vingers lekker zacht worden.

12

13


Lange vingertaart met advocaat - lactosevrij

Ingredienten

 350 g langevingers (2 pakken a 175 gram)
 2 blikjes volvette kokosmelk (Fair Trade orginal 400 gram)
 2 zakjes vanillesuiker
 100 ml malibu
 half pak schuddebuikjes chocolade/speculaas
 60 g pure chocola (kan sporen van melk bevatten)
 handje kokossnippers
 4 aardbeien

Stappen

1

Zorg dat je de twee blikjes kokosmelk minstens een nacht in de koelkast zet, zodat je de kokosmelk met de kokosroom gemakkelijk kan scheiden met een lepel.

2

Maak nu de kokos-slagroom. Klop de kokosroom stijf met de mixer en meng de vanillesuiker erdoor met een spatel.

3

Neem een grote broodplank en wikkel daar aluminiumfolie omheen.

4

En neem 2 diepe borden of schaaltjes, giet in het ene bord of schaal de kokosmelk die je over had van de blikjes kokosmelk (roer eventueel een beetje door) en het andere bord of schaal de malibu.

5

Pak een lange vinger, doop eerst de ene kant in de kokosmelk, en de andere kant in de malibu. En leg nu op de broodplank.

6

Ga zo door totdat de broodplank ophoud. Laat een stukje open, en begin daaronder opnieuw.

7

Doe de helft van het kokos kokosslagroommengsel op de lange vingers. En maak hier bovenop weer een laag van lange vingers in de kokosmelk en malibu gedoopt.

8

Als je allebei de gedeeltes hebt gedaan, schep je het laatste kokos slagroommengsel erop.

9

Pak een diep bord of schaal, draai die om en leg daar de broodplank op, en strooi er nu de schuddebuikjes overheen. Doe het op het midden van de aanrecht, zodat de schuddebuikjes niet makkelijk op de grond kunnen vallen. Het mag een lekker dikke laag zijn.

10

Breek de chocola in stukjes. Smelt de chocolade au bain marie, of zet het voor een paar minuten in de magnetron zodat het smelt (1000 watt, elke keer 30 seconden even roeren en weer terug zetten totdat hij gesmolten is). Giet het nu over de langevingertaart heen. Laat de chocola even hard worden. En verdeel er nog wat kokossnippers overheen.

11

Snij de aardbeien doormidden. Versier met de aardbeien. Doe er een plastic folie omheen, en zet de kokos lange vingertaart een nacht in de koelkast zodat alle smaken er goed in kunnen trekken en de lange vingers lekker zacht worden.

12

13

Kokos langevingertaart lactosevrij