Gestoomde zalm lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.

Deze gestoomde zalm uit de oven is verrukkelijk. Wij zijn op het idee gekomen door onze visboer. Hij heeft altijd van die kant en klare pakketjes liggen voor in de oven. En mijn vader nam die regelmatig mee naar huis ik mocht ze niet want er zat kruidenboter in. Dus daarom ben ik zelf eens aan de slag gegaan. En dat gaan we zeker vaker doen, het is heel erg simpel en zo ontzettend lekker.

De braadzakken kun je gewoon in de supermarkt kopen, ik had nu het van het merk Toppits van de Jumbo. Ik gebruik dan de plantaardige kruidencrème van de Jumbo of ik maak een grote portie kruidenboter zelf (recept onderaan). Net wat uitkomt. Deze keer had ik het anders gedaan want ik had echt maar 1 eetlepel kruidenboter nodig.

Ik had een eetlepel plantenmargarine op kamertemperatuur laten komen en daar heb ik een beetje naar gevoel speciale kruidenboter kruiden aan toegevoegd (verstegen, euroma) of gebruik verse kruiden en een snufje zout.

*Fructosearm: Gebruik een groene paprika en maak zelf kruidenboter met bieslook, peterselie (of andere kruiden) en zout en peper. GEEN knoflook.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd25 minuten

 2 moten zalm (vers)
 1 paprika
 1 ui of 2 steeltjes lente-ui
 75 g spekjes
 1 eetl lactosevrije kruidenboter
 olijfolie/bakspray

1

Verwarm de oven voor op 180 graden (oventijd 20 minuten).

2

Vet een ovenschaal in met olijfolie of bakspray.

3

Pak een braadzak en een sluiting uit de verpakking.

4

Doe de moten zalm in de zak. Snij de paprika en de ui of lente-ui fijn en voeg ook toe samen met de spekjes.

5

Maak eventueel zelf je kruidenboter. Ik pakte één eetlepel plantaardige boter. Voeg wat kruidenboterkruiden toe en mengen maar.

6

En doe een eetlepel plantaardige kruidencrème (Jumbo) of zelfgemaakte kruidenboter in de zak.

7

Sluit de zak met de bijgeleverde sluiting en klem dicht.

8

Knip eventueel met de schaar een klein puntje van de onderkant van de braadzak zodat er wat lucht uit kan, maar als je dezelfde hebt als ik van het merk Toppits hoeft dat niet want er zit een speciale sluiting bij waar de lucht doorheen kan.

9

Doe de zak in de ovenschaal. Zet in de oven voor 20 minuten. Serveer er gebakken krieltjes bij en je hebt een heerlijk maaltje.

10

11


Lactosevrije kruidenboter - Lactosevrijeten

Ingredienten

 2 moten zalm (vers)
 1 paprika
 1 ui of 2 steeltjes lente-ui
 75 g spekjes
 1 eetl lactosevrije kruidenboter
 olijfolie/bakspray

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden (oventijd 20 minuten).

2

Vet een ovenschaal in met olijfolie of bakspray.

3

Pak een braadzak en een sluiting uit de verpakking.

4

Doe de moten zalm in de zak. Snij de paprika en de ui of lente-ui fijn en voeg ook toe samen met de spekjes.

5

Maak eventueel zelf je kruidenboter. Ik pakte één eetlepel plantaardige boter. Voeg wat kruidenboterkruiden toe en mengen maar.

6

En doe een eetlepel plantaardige kruidencrème (Jumbo) of zelfgemaakte kruidenboter in de zak.

7

Sluit de zak met de bijgeleverde sluiting en klem dicht.

8

Knip eventueel met de schaar een klein puntje van de onderkant van de braadzak zodat er wat lucht uit kan, maar als je dezelfde hebt als ik van het merk Toppits hoeft dat niet want er zit een speciale sluiting bij waar de lucht doorheen kan.

9

Doe de zak in de ovenschaal. Zet in de oven voor 20 minuten. Serveer er gebakken krieltjes bij en je hebt een heerlijk maaltje.

10

11

Gestoomde zalm lactosevrij