Lactosevrije recepten

Lactosevrije cheesecake met passievrucht en sinaasappelDoor CorineDeze lactosevrije cheesecake met passievrucht en sinaasappel is voor ongeveer 12 stukken taart. Deze lactosevrije cheesecake is super mooi versierd met marshmallow kerststerren en vegan chocolade hulstblaadjes is perfect om te maken tijdens de Kerstdagen. Wie droomt er nu niet van een lactosevrije cheesecake? Super makkelijk om te maken en zo lekker om samen van te smullen. Je kunt hem serveren bij de koffie of thee of wat dacht je ervan als toetje met een heerlijke bol vegan vanille ijs van Hertog ijs, AH terra vanille of probeer je ijs eens zelf te maken in de ijsmachine (recept hieronder). Onze cheesecake was gescheurd tijdens het opstijven in de koelkast. Als je dat geen probleem vind dan hoef je niet verder te lezen. Wil je dit voorkomen? Zorg dan voor een ovenschaal met gekookt water. En zet deze onderin de oven, dit veroorzaakt stoom. Tijdens het bakken verdampt het water in de ovenschaal en zo ontstaat stoom en moeten er geen scheuren meer ontstaan.
Lactosevrije zalm carpaccio – LactosevrijetenDoor CorineDeze lactosevrije zalm carpaccio is voor 2 personen. Pasen wordt elk jaar weer iets uitgebreider gevierd. Ook ik als foodblogger ga hier natuurlijk in mee. Ik heb al vanalles besteld bij de supermarkt. Eerste Paasdag gaan we brunchen bij de schoonfamilie. Ik ga heerlijke bladerdeeghapjes maken met parmaham en truffelsaus, tomaatjes gevuld met pesto- roomkaas, toast met brie en advocaat toetjes. Maandag houden we een lekker relaxt dagje, we gaan zelf pizza maken en lekker rommelen in de tuin. Maar een goed Paasontbijt kan natuurlijk niet ontbreken! Deze lactosevrije zalm carpaccio past ook perfect bij de Paasdagen. Wil jij nou eens wat anders dan die standaard carpaccio met vlees? Probeer deze eens met zalm! Ik heb hem jaren geleden eens gegeten in een restaurant, en nu staat tie dan eindelijk op de blog. Zo simpel en zo lekker. Je kunt natuurlijk variéren met de sausjes. Deze keer heb ik de Avocado & citroen saus van Remia gebruikt. Deze maakt de lactosevrije zalm carpaccio helemaal af! De saus is volledig lactosevrij. Je kunt de plantaardige feta ook door zachte witte geitenkaas vervangen. Kijk voor jezelf of je dit verdragen kan. In geitenmelk zit minder lactose dan in koemelk, maar ben je erg gevoelig dan kun je beter plantaardige kaas gebruiken. En voeg eventueel nog wat rucola toe aan de lactosevrije zalm carpaccio.
Dadels met ontbijtspek – LactosevrijetenDoor CorineDit recept voor dadels met ontbijtspek is voor 20 porties. Zeg dadels en ik wordt blij. Het is weer zover, ik heb een nieuwe verslaving. En deze keer is tie verslaving ook nog eens een partijtje gezond. Ja die dadel dan. De ontbijtspek die ik in dit recept gebruikt heb minder. Maar zo en nu dan als lekker borrelhapje kan dat best een keer! Of ja recept, een echt recept kun je het ook weer niet noemen het is maar met 2 ingrediënten. Maar dit is zo lekker. De zoete van de dadels en het hartige van de ontbijtspek. Ik wilde dit echt met jullie delen. Toen ik online aan het zoeken was naar een lekker borrelhapje kwam ik bij de Albert Heijn uit. Ik heb de dadels zonder pit gebruikt, maar je kunt ook medjoul dadels gebruiken. Haal dan zelf de pit er even uit. Ook zag ik dat je ze met (lactosevrije of vegan) roomkaas kan vullen, snij ze even open. Vul ze met de roomkaas en rol er een half plakje ontbijtspek omheen. Of met zachte geitenkaas als je nog een beetje lactose verdragen kan. Als je geen sporen van lactose kan verdragen dan kun je de geitenkaas beter niet gebruiken. Ik maakte ze laatst voor de verjaardag van onze zoon, het is eens een keer wat anders dan de saaie kaas met worst hè? De één houdt ervan en de ander niet maar hier was het een succes. Dadels zijn zo veelzijdig, laatst heb ik ze nog toegevoegd aan een lactosevrij bananenbrood, de dadels gevuld met vegan roomkaas en chocola en ik maakte er verrukkelijke dadelballetjes van. Check de links van de recepten hieronder.
Gevulde dadels met vegan Violife creamy en chocolaDoor Corine* Dit recept is in samenwerking met Kroon op het werk, Puur Mieke en Good 4 u. Dit recept is voor 5 gevulde dadels met vegan Violife creamy en chocola. Heerlijke lactosevrije gevulde dadels met een plantaardige vervanger voor roomkaas van Violife, 74% chocolade van Puur Mieke en gemengde en gemalen zaadjes van Good 4 u. Een geweldige combinatie voor een heerlijke snack, en volledig lactosevrij. Je kunt dus de Violife creamy gebruiken voor deze lactosevrije gevulde dadels, maar als je wel tegen sporen van lactose kunt. Kun je ook de lactosearme roomkaas van Arla lactofree of van MinusL gebruiken. Plantaardige of lactosearme roomkaas is niet alleen lekker met deze gevulde dadels maar ook heerlijk voor op een sneetje volkoren brood met wat kruiden en groente of op een lekker afbak broodje of op een stokbroodje. Je kunt hier zoveel kanten mee op! Scroll even naar beneden voor wat heerlijke recept inspiratie met roomkaas. De chocolade kun je bestellen bij Puur Mieke in haar webshop, daar hebben ze nog veel meer soorten chocolade die 100% allergenenvrij zijn. Ook hebben ze paaseitjes in hun assortiment zag ik zojuist. De gemengde en gemalen zaadjes van Good 4 u heb ik mogen ontvangen in samenwerking met Kroon op het werk. Ik ben groot fan hiervan en koop ze zelf ook regelmatig. Ze zijn te bestellen bij Jumbo, ideaal ook om even snel te voegen aan je ontbijtje. Een boost voor je lijf!
Krokante cups met avocado & garnalen – LactosevrijetenDoor CorineDit recept is in samenwerking met Jos Poell. Dit recept voor krokante cups met avocado, spinazie, paprika en garnalen is voor 24 stuks. Zoek jij nog een lekker voorgerechtje of borrelhapje? Maak deze heerlijke aperitiefhapjes dan eens voor de Kerstdagen. Deze zijn super simpel om te maken en de vulling zit bomvol smaak door de hoeveelheid groente. Je kunt de vulling gemakkelijk van te voren klaar maken en in de koelkast bewaren. Voor het opdienen pas opmaken anders worden de cups zacht en dan smaken ze niet meer heerlijk krokant. Ik heb er plantaardige roomkaas van Violife aan toegevoegd maar je kunt ook de lactosearme roomkaas van Arla lactofree (0,01g/100g) en MinusL (0,1g/100g) gebruiken. Die van Violife is een prima plantaardige vervanger dat er voor zorgt dat het recept ook nog eens vegan wordt. De krokante cups zijn van Jos Poell (kunnen melk bevatten). Je kunt ze kopen bij Jumbo. Ik vulde ze al eerder eens met vegan Heksenkaas en topte ze af met pijnboompitten. Ook een lekkere tip en nog simpeler ook. Tip: Hou je van knoflook? Voeg dan een teentje toe bij stap 2. Maak deze ook fijn met de staafmixer of de blender.
Cinnamon roll kerstboom – LactosevrijetenDoor CorineDit recept voor cinnamon roll kerstboom is voor ongeveer 16 stuks. Deze Kerst kan deze cinnamon roll kerstboom toch niet ontbreken bij de brunch of lunch? Wat een plaatje hè! En lekker dat het is. Laura en ik zijn samen weer de keuken in gedoken. We hebben weer een leuke reel opgenomen. Onze instagram pagina's vind je onder dit recept. Ben jij nog niet in de kerststemming? Kijk deze reel dan maar eens, dan komt het gevoel vanzelf! Het croissantdeeg in combinatie met de kaneel en de lactosevrije roomkaasglazuur is geweldig. Ik werd al een aantal keer getipt om deze cinnamon rolls een keer te maken. Nu werd ik geïnspireerd door het recept van Chickslovefood. Maar wij maakten er geheel ons eigen recept van! En natuurlijk een lactosevrije variant. Zet dit recept alvast maar op je Kerst recepten lijstje zou ik zeggen! Let op niet al het croissantdeeg is lactosevrij. Deze van Jumbo en Albert Heijn kunnen melk bevatten. Wij hebben de lactosearme roomkaas van Minusl gebruikt maar je kunt ook die van Arla lactofree of Violife gebruiken. Die laatste is plantaardig.
Pumpkin spice cake met lactosevrije roomkaasglazuurDoor CorineDeze pumpkin spice cake met lactosevrije roomkaasglazuur is voor ongeveer 10 plakken cake. Jaaa het was eindelijk zover, Laura (lactosevrijemeisje op instagram) en ik zijn samen de keuken ingedoken! En wat was een feestje! Samen dezelfde passies delen en dat bundelen we samen in een reel op instagram (link hieronder). Natuurlijk heb ik mooie foto's geschoten en daarmee ontstond dit heerlijke recept voor de pumpkin spice cake met roomkaasglazuur en sinaasappelrasp en walnoten on top! Even iets meer over de ingrediënten die we gebruikt hebben in dit recept voor de pumpkin spice cake. De plantaardige boter van de The flower farm is plantaardig dus volledig lactosevrij. Je kunt natuurlijk ook andere plantaardige margarine gebruiken. In sommige plantaardige boter zit melkzuur verwerkt, dit bevat geen lactose. In de link hieronder vind je hier meer informatie over. De pumpkin spice kruiden zijn van Green gypsy spices (link vind je ook hieronder). Maar je kunt ook de pumpkin spice kruiden van Verstegen gebruiken. Roomkaas bevat lactose, gebruik daarom lactosearme roomkaas van Arla lactofree (0,01g/100g), Minusl (0,1g/100g) of plantaardige roomkaas van Violife.
Vegan scones met slagroom en pruimenjamDoor CorineDit recept is voor 6 vegan scones met slagroom en pruimenjam. Yes! Eindelijk na tal van pogingen de perfecte vegan scones. Dus dat betekend dat ze volledig lactosevrij zijn. Ik gebruik voor dit recept plantaardige boter en amandelmelk. En omdat ik ook moeilijk tarwe kan verdragen gebruik ik speltbloem. Heb jij geen last van tarwe? Gebruik dan gewone tarwebloem met de bakpoeder of laat de bakpoeder weg en gebruik zelfrijzend bakmeel. Gebruik de jam die jij lekker vind. En klop zelf de lactosearme of plantaardige slagroom (MinusL/Alpro/ Ah kokos of soja op te kloppen slagroom) Vaak serveer je er clotted cream bij, deze maak je met mascarpone en crème fraïche. Maar de mascarpone is helaas slecht lactosevrij verkrijgbaar. Je kunt ook de lactase drops van Intoleran gebruiken. Deze voeg je toe aan de mascarpone. Na 24 uur is 80% van alle lactose in het product afgebroken. Kijk voor jezelf of je hier tegen kan. Vandaar dat ik slagroom gebruik, want die is beter verkrijgbaar. Maar je kunt ook lactosearme of plantaardige roomkaas gebruiken. Deze roer je dan een beetje los en smeer je erop. Of serveer met een laagje lemon curd en een beetje plantaardige boter. Dat is ook errug lekker! Wat kun je variëren met de toppings hè? Dat wordt ieder weekend een andere topping! Of serveer ze eens bij een high tea!
Flammkuchen met witlof en spekjes lactosevrijDoor CorineDit recept voor flammkuchen met witlof en spekjes is voor 2-3 personen. Flammkuchen was nog nooit zo makkelijk om te maken! Ik had het eerder nog nooit gegeten moet ik eerlijk bekennen. Maar vanaf vandaag weet ik ook dat dit recept vaker op tafel komt. Je kunt het geloven of niet maar het water loopt me nu alweer in de mond als ik aan deze flammkuchen met witlof en spekjes denk. Een geweldige combinatie. Heerlijk comfort food voor in het weekend. Het deeg van Tante Fanny kan sporen van melk bevatten. Je kunt het deeg natuurlijk ook zelf maken, daar wil ik binnenkort ook eens mee aan de slag gaan. Maar dit kant en klare deeg is super lekker en je hebt super snel een lekker hoofdgerecht op tafel gezet. Gebruik lactosearme roomkaas van MinusL of Arla lactofree. Kun je helemaal geen sporen verdragen? Gebruik dan de vegan roomkaas van Violife. Kijk voor jezelf welke kaas je verdragen kunt. Hieronder vind je een blog met meer informatie over dit onderwerp. Dit recept voor deze verrukkelijke flammkuchen met witlof en spekjes kreeg ik van mijn vriendin, en ik ben haar eeuwig dankbaar want ik heb weer een nieuw lekker lactoservrij recept ontdekt. Hou je van meer groente? Serveer er nog wat rucola overheen. Of serveer er een salade bij.
1 2 3 5

Hier vind je allemaal lactosevrije recepten voor het ontbijt, lunch, tussendoortjes zoals koekjes en gebak, voorgerechten, avondeten en toetjes. De keuze is reuze! En je zult zien vooral in het begin van je lactose-intolerantie heb je echt een steuntje in de rug nodig. Zodra je eenmaal weet wat je wel en niet kunt verdragen gaat het je steeds makkelijker af.

Het is helemaal niet moeilijk om zelf te koken met een lactose-intolerantie. Maar je moet net even weten welke ingrediënten je moet gebruiken die lactosevrij zijn. En daar help ik je mee, want alles staat netjes aan gegeven in mijn recepten. Ik krijg ook regelmatig lactosevrije recepten van bezoekers op gestuurd en deze deel ik dan ook graag met jullie. Zodat jullie ook weer nieuwe inspiratie krijgen om zelf de keuken in te duiken.

Vaak met wat kleine aanpassingen is een gerecht al lactosevrij. Je kunt het ook altijd nog naar eigen ingevingen aanpassen, dat vermeld ik er ook vaak bij. Want sommige mensen kunnen geen sporen van lactose verdragen. En ik gebruik zelf vaak wel lactosearme melk maar dan kun je natuurlijk ook plantaardige melk gebruiken.

Als je een recept gemaakt hebt mag je me natuurlijk altijd noemen op social media. Dat vinden we alleen maar leuk!