Salade met gebakken chorizo en microgroenten

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit recept voor een lactosevrije salade met gebakken chorizo en microgroenten is voor 1 persoon.

Een heerlijke salade met gebakken chorizo en microgroenten en rucola. Dit is zo ontzettend lekker, en jazeker weer ontstaan door restjes in de koelkast. Zo ontstaan de lekkerste recepten kan ik je vertellen. Ik ben enorm fan van de microgroenten van Boerelandgreens. Het is een superfood, maar ze zijn niet alleen niet heel erg gezond ze zijn ook erg lekker. Ik heb een maand abonnement, dus zo krijg ik elke maand 4 bakjes met verschillende soorten. Ik eet ze bij het ontbijt, lunch en avondeten.

Kijk even op mijn instragram pagina want ik heb een ontzettende leuke winactie in samenwerking met Boerelandgreens. Een mooi zadenpakket t.w.v. €25,90. Zo kun je je eigen microgroenten telen.

Je kunt de pestodressing zelf ook makkelijk maken met wat olijfolie, azijn, groene lactosevrije pesto (link van verschillende soorten vind je onderaan) peper en zout. Boerelandgreens verkoop zelf ook 2 soorten pesto daar kun je deze dressing ook perfect mee maken. En je kunt dit recept ook heel makkelijk verdubbelen voor meerdere personen.

salade met gebakken chorizo

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd20 minuten

 50 g chorizo AH/ Jumbo pittige chorizo
 handje pijnboompitten
 handje rucola
 handje microgroenten spicy mix (Boerelandgreens)
 1 eetlepel kappertjes
 4 cherytomaatjes
 scheutje pesto dressing Jumbo
 parrano strooikaas/ Geska strooikaas
 olie

1

Bak de chorizo in een klein scheutje olie krokant.

2

Voeg de laatste minuten de pijnboompitten toe en bak even mee.

3

Doe de rucola, microgroenten en kappertjes in een kom. Snij de cherrytomaatjes in partjes. En voeg deze ook toe.

4

Voeg de chorizo en pijnboompitten toe en maak af met de pestodressing. En strooi er als laatste nog een beetje strooikaas overheen.

salade met gebakken chorizo

5

salade met gebakken chorizo

6

7


Zaden microgroenten - Boerelandgreens
Pesto - Boerelandgreens
Lactosevrije pesto - Lactosevrijeten
Vegan pesto - Albert Heijn

Ingrediënten

 50 g chorizo AH/ Jumbo pittige chorizo
 handje pijnboompitten
 handje rucola
 handje microgroenten spicy mix (Boerelandgreens)
 1 eetlepel kappertjes
 4 cherytomaatjes
 scheutje pesto dressing Jumbo
 parrano strooikaas/ Geska strooikaas
 olie

Aanwijzingen

1

Bak de chorizo in een klein scheutje olie krokant.

2

Voeg de laatste minuten de pijnboompitten toe en bak even mee.

3

Doe de rucola, microgroenten en kappertjes in een kom. Snij de cherrytomaatjes in partjes. En voeg deze ook toe.

4

Voeg de chorizo en pijnboompitten toe en maak af met de pestodressing. En strooi er als laatste nog een beetje strooikaas overheen.

salade met gebakken chorizo

5

salade met gebakken chorizo

6

7

Salade met gebakken chorizo en microgroenten

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *