Dit recept voor pittige kipsalade is voor 4 personen.
Deze heerlijke pittige kipsalade ontdekte ik op een 12,5 jarige bruiloft van een vriendin. En ik dacht deze wil ik thuis ook maken. Zo ontzettend lekker, en hou je niet van heel pittig voeg dan minder sambal toe. Of als jij juist wel erg van pittig houdt, voeg dan gerust meer sambal toe.
Deze salade smaakt perfect bij frietjes of aardappels. Maar is ook een aanrader als lunch, ik zou dan wel wat meer sla toevoegen. Deze extra sla kun je dan op je bord verdelen, en daarboven schep je dan de lactosevrije pittige kipsalade.
Ik heb kippendijen gebruikt maar je kunt ook gewone kip gebruiken. Dit recept is volledig lactosevrij en als je glutenvrije ketjap gebruikt is dit recept ook glutenvrij.

Snij de kippendijen in stukjes en snij de champignons in schijfjes.
Doe de olie in de koekenpan. En voeg de stukjes kippendij en champignons toe samen met het zout, peper en de knoflookpoeder. En bak deze gaar.
Voeg de ketchup, sambal, ketjap manis en de honing toe. En roer even goed en laat een paar minuten pruttelen op zacht vuur.
Snij de tomaatjes, komkommer en de paprika in stukjes en voeg deze ook toe aan de kip. Laat het afkoelen totdat de kipsalade lauw geworden is. En voeg als laatste voeg je de pijnboompitten en de sla toe. Roer alles goed door elkaar. De sla slinkt doordat de salade nog lauw is, wil je dat niet? Laat de salade dan volledig afkoelen en voeg dan de sla pas toe.
Voor de garnering kun je stroken maken met de kaasschaaf van de komkommer. En deze rond draaien en toevoegen. Serveer de kipsalade lauw of koud.




Ingrediënten
Aanwijzingen
Snij de kippendijen in stukjes en snij de champignons in schijfjes.
Doe de olie in de koekenpan. En voeg de stukjes kippendij en champignons toe samen met het zout, peper en de knoflookpoeder. En bak deze gaar.
Voeg de ketchup, sambal, ketjap manis en de honing toe. En roer even goed en laat een paar minuten pruttelen op zacht vuur.
Snij de tomaatjes, komkommer en de paprika in stukjes en voeg deze ook toe aan de kip. Laat het afkoelen totdat de kipsalade lauw geworden is. En voeg als laatste voeg je de pijnboompitten en de sla toe. Roer alles goed door elkaar. De sla slinkt doordat de salade nog lauw is, wil je dat niet? Laat de salade dan volledig afkoelen en voeg dan de sla pas toe.
Voor de garnering kun je stroken maken met de kaasschaaf van de komkommer. En deze rond draaien en toevoegen. Serveer de kipsalade lauw of koud.



