Tulband met fleurige paaseitjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 20 plakken lactosevrije cake.

Wauw, wat ziet deze tulband er mooi en feestelijk uit hè. Ik heb de mix van Koopmans gebruikt, deze kan sporen van melk bevatten. Mijn moeder was gister jarig en toen heb ik de lange vingertaart en deze tulband gebakken. Ook al komt er bijna geen visite, wat lekkers hoort er gewoon bij. Hopelijk kunnen we het volgend jaar weer groots vieren en kan ik weer volop aan de bak.

Deze tulband kun je ook perfect maken voor de Paasdagen! Zo heb je een grote cake met vanille en een lekkere zoete topping van de suikerglazuur en de paaseitjes in een kleine handomdraai gemaakt. Je kunt natuurlijk ook chocolade paaseitjes als gebruiken, deze kun je ook nog verkruimelen.

Nog wel leuk om erbij te vertellen is; toen ik de eieren aan de boter en de mix toevoegde zag ik allemaal zwarte spikkeltjes. Ik had er al een paar uitgehaald. Maar toen ik aan het mixen ging werden het er alleen maar meer. Ik snapte er helemaal niks. Ooit heb ik weleens met een oude mixer gehad dat er allemaal zwarte korreltjes uit kwamen. Dus ik dacht oh nee, niet weer. Maar wat denk je, het was natuurlijk de vanille haha. Deze zie je ook goed terug bij het aansnijden van de tulband. Gelukkig was er niks aan de hand. De vanillesmaak proef je goed terug, heerlijk!

tulband

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd1 uur 10 minutenTotale tijd1 uur 25 minuten

 1 Koopmans tulband met vanille (kan melk bevatten)
 175 g wajang boter/ plantenmargarine AH/ Flora
 4 eieren
 50 ml lactosearme melk MinusL/ Arla lactofree/ Campina of plantaardige melk
 olie + bloem/ bakspray
Voor de suikerglazuur:
 100 g poedersuiker
 2 eetl water
 eetbare kleurstof

1

Zorg dat de lactoevrije boter op kamertemperatuur is of zet even 20 seconden op 1000 watt in de magnetron.

2

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 140 graden hetelucht (oventijd 70 minuten).

3

Vet de tulbandvorm (doorsnede 22 cm) in met olie en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

tulband

4

Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

tulband

5

Voeg de tulbandmix, de eieren en de melk in een keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel en klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

6

Doe het beslag direct in de tulbandvorm en bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.

tulband

7

Neem de tulband uit de oven en laat deze circa 2 minuten afkoelen in de vorm.

8

Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen.

Voor de suikerglazuur:
9

Je kunt de tulband bestuiven met de poedersuiker zodra deze afgekoeld is. Maar ik vond het leuker om er een leuk kleurtje aan te geven. Daar kun je ook de poedersuiker voor gebruiken die erbij zit, maar dan moet je hem wel zelf aanvullen tot 100 gram.

10

Meng de poedersuiker met het water tot de gewenste dikte. Ik voeg eerst 1 eetlepel toe en daarna voorzichtig de tweede eetlepel en blijf goed roeren.

11

Als het te dun is voeg je nog wat poedersuiker toe, als het te dik is voeg je nog wat water toe.

12

Voeg een beetje gele eetkleurstof toe aan de suikerglazuur.

13

Giet de suikerglazuur over de lactosevrije tulband.

14

Garneer met de gekleurde paaseitjes.

tulbandd

15

En geniet!!

tulband

16


Koopmans tulband met vanille - Albert Heijn
Suikerglazuur - Lactosevrijeten

Ingredienten

 1 Koopmans tulband met vanille (kan melk bevatten)
 175 g wajang boter/ plantenmargarine AH/ Flora
 4 eieren
 50 ml lactosearme melk MinusL/ Arla lactofree/ Campina of plantaardige melk
 olie + bloem/ bakspray
Voor de suikerglazuur:
 100 g poedersuiker
 2 eetl water
 eetbare kleurstof

Stappen

1

Zorg dat de lactoevrije boter op kamertemperatuur is of zet even 20 seconden op 1000 watt in de magnetron.

2

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 140 graden hetelucht (oventijd 70 minuten).

3

Vet de tulbandvorm (doorsnede 22 cm) in met olie en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

tulband

4

Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

tulband

5

Voeg de tulbandmix, de eieren en de melk in een keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel en klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

6

Doe het beslag direct in de tulbandvorm en bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.

tulband

7

Neem de tulband uit de oven en laat deze circa 2 minuten afkoelen in de vorm.

8

Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen.

Voor de suikerglazuur:
9

Je kunt de tulband bestuiven met de poedersuiker zodra deze afgekoeld is. Maar ik vond het leuker om er een leuk kleurtje aan te geven. Daar kun je ook de poedersuiker voor gebruiken die erbij zit, maar dan moet je hem wel zelf aanvullen tot 100 gram.

10

Meng de poedersuiker met het water tot de gewenste dikte. Ik voeg eerst 1 eetlepel toe en daarna voorzichtig de tweede eetlepel en blijf goed roeren.

11

Als het te dun is voeg je nog wat poedersuiker toe, als het te dik is voeg je nog wat water toe.

12

Voeg een beetje gele eetkleurstof toe aan de suikerglazuur.

13

Giet de suikerglazuur over de lactosevrije tulband.

14

Garneer met de gekleurde paaseitjes.

tulbandd

15

En geniet!!

tulband

16

Tulband met fleurige paaseitjes lactosevrij