Koriandersoep lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 3-4 personen.

Ik had nog koriander in de koelkast liggen. En ik bedacht me ineens dat ik er wel een soepje van kon maken. Invriezen kan natuurlijk ook, maar er ligt al een bosje in de diepvries. Koriander heeft een lekkere frisse smaak. De smaak heeft iets weg van een combinatie van peterselie en citroen.

Dus zo gezegd zo gedaan, en het is ook nog eens heel goed uitgepakt. Ik gebruik koriander meestal om gerechten op smaak te brengen. Maar dan heb je er maar een klein beetje van nodig. Dus nu heb ik het verwerkt in deze heerlijke romige soep zonder room. Je kunt aan het einde nog wel een scheutje room toevoegen maar dat hoeft niet percΓ©. Je krijgt zo'n mooie romige soep door de bloem en de boter. Als je minder water toevoegt krijg je een dikke saus, maar we willen een soepje dus dat is niet de bedoeling haha.

*Fructosearm: Laat de teen knoflook weg, gebruik het groen van de lente-ui. En let op met de hoeveelheid bleekselderij en het bouillonblokje.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd20 minuten

 40 g koriander
 2 steeltjes bleekselderij
 2 steeltjes lente-ui
 1 teen knoflook
 30 g plantaardige boter wajang/plantenmargarine
 30 g bloem
 1 blokje kippenbouillon Jumbo/ Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 800 ml water
 snufje peper
 eventueel een scheutje lactosevrije kookroom Alpro soja-rice/ Dream almond-rice/ Oatly haver cuisine/Minusl

1

Snij de lente-ui en de bleekselderij fijn en pers de knoflook uit of snij heel fijn.

2

Doe de boter in een kookpan en laat smelten. En voeg de lente-ui toe en fruit ze even een paar minuten. En voeg daarna de bleekselderij en de knoflook toe en bak even mee.

3

Roer de bloem erdoor en roer even een paar minuten goed door op laag vuur. Voeg nu de bouillontablet met beetje bij beetje de 800 ml water toe.

4

Blijf goed roeren door de soep zodat je een romige soep krijgt.

5

Voeg de koriander toe.

6

Breng de koriandersoep aan de kook en laat de soep ongeveer 8 minuten zachtjes koken.

7

Voeg een snufje peper toe en eventueel nog een scheutje lactosevrije kookroom.

koriandersoep

8

Lekker met een afbak stokbroodje erbij.

Ingredienten

 40 g koriander
 2 steeltjes bleekselderij
 2 steeltjes lente-ui
 1 teen knoflook
 30 g plantaardige boter wajang/plantenmargarine
 30 g bloem
 1 blokje kippenbouillon Jumbo/ Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 800 ml water
 snufje peper
 eventueel een scheutje lactosevrije kookroom Alpro soja-rice/ Dream almond-rice/ Oatly haver cuisine/Minusl

Stappen

1

Snij de lente-ui en de bleekselderij fijn en pers de knoflook uit of snij heel fijn.

2

Doe de boter in een kookpan en laat smelten. En voeg de lente-ui toe en fruit ze even een paar minuten. En voeg daarna de bleekselderij en de knoflook toe en bak even mee.

3

Roer de bloem erdoor en roer even een paar minuten goed door op laag vuur. Voeg nu de bouillontablet met beetje bij beetje de 800 ml water toe.

4

Blijf goed roeren door de soep zodat je een romige soep krijgt.

5

Voeg de koriander toe.

6

Breng de koriandersoep aan de kook en laat de soep ongeveer 8 minuten zachtjes koken.

7

Voeg een snufje peper toe en eventueel nog een scheutje lactosevrije kookroom.

koriandersoep

8

Lekker met een afbak stokbroodje erbij.

Koriandersoep lactosevrij