Huzarensalade met hamblokjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 6 personen.

De kant en klare huzarensalade van het eigen merk van de Albert Heijn en de Jumbo is lactosevrij. Voor de rest heb ik nog geen kant en klare huzarensalade gevonden. Dus werd het hoog tijd dat ik zelf eens aan de slag ging. Het is even een werkje, maar absoluut niet moeilijk. Kwestie van aardappels koken en groente snijden. Neem er je tijd voor en je zult zien dat dat zeker beloond wordt. En een geniale tip van mijn vriendin (zij is tupperware consulente) schaf de micro cook aan. Dit is een schaaltje voor in de magnetron en daar kook je in 10 minuten je aardappels mee. Geen gedoe voor de rest, echt in een kleine 10 minuten zijn ze klaar. Echt geniaal, deze heb ik in de kringloop voor €1,50 op de kop getikt (dankzij haar, anders had ik hem laten staan). Heel blij mee, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in een kookpan koken.

Gebruik niet de kant en klare hamblokjes uit de koeling, maar koop een blik ham. Deze vind je bij de droge worst etc. Dat geeft zoveel meer smaak aan je salade. Wij zijn dol op deze ham, deze is lekker zacht van smaak.

Ik had de huzarensalade grof gelaten, maar omdat onze zoon nog weleens wat moeilijk kan doen met stukjes groente had ik alles even fijn gemaakt met de staafmixer. En jawel mijn intuïtie klopte want hij had zo zijn bordje huzarensalade leeg gegeten. En ik nam tussendoor een hap en ik vond het ook super lekker, nu komt hij meer in de buurt van de huzarensalade uit de supermarkt. Dus dat is ook een leuke tip, haal de staafmixer er even doorheen en maak hem dan mooi op. Over de staafmixer gesproken deze gebruik ik bijna elke dag. Dat is nou echt zo'n apparaat die ik niet kan missen in de keuken.

Dit is dus een heerlijk bijgerecht om te serveren bij het gourmetten of de barbecue.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd40 minuten

 500 g kruimige aardappels
 flinke snuf zout
 2 gekookte eieren
 3 augurken sticks
 1 ui (of lente-ui)
 handje verse peterselie
 handje erwten uit de diepvries
 3 wortels
 1 theel mosterd
 4 flinke eetl mayonaise
 scheutje lactosevrije kookroom Alpro soja of rice/Blue band finesse lactosevrij/havercuisine Oatly/ Amandel cuisine Dream
 250 g ham in blik (Salland, Unox)
 snufje zout
 snufje peper
 snufje paprikapoeder
Voor de garnering:
 2 balden ijsbergsla
 1 gekookt ei
 3 cherrytomaatjes
 stukje komkommer

1

Schil je aardappels, snij ze door de helft. Doe in een kookpan met voldoende water. En breng aan de kook met een flinke snuf zout. Kook de hele aardappels vervolgens in 20 minuten gaar. Of gebruik de micro cook van Tupperware en kook je aardappels in de magnetron.

2

Ondertussen kun je je groente gaan snijden in kleine blokjes zoals de augurk , wortels en de ui. Snij de peterselie fijn.

3

Kook de eieren hard. Laat ze vervolgens even schrikken onder de koude kraan. Pel ze af en snijd de eieren ook in kleine stukjes. Het derde ei snijd je in plakken en die gebruik je straks als decoratie van de huzarensalade.

4

Giet je aardappels af en laat even afkoelen. Stamp ze nu even fijn met een aardappelstamper.

5

Doe alle groente en de eieren in een kom. Voeg de mosterd, mayonaise, lactosevrije kookroom, peper, paprikapoeder en zout toe aan de groente en roer even door.

6

En schep daar de gestampte aardappels doorheen.

7

Snij de ham in blokjes. Voeg deze als laatste toe en schep die nog even goed door de huzarensalade.

8

Maak hem leuk op, verdeel de sla over de schaal of het bord. Schep de huzarensalade hierop. En garneer met de komkommer, cherrytomaatjes en het gekookte ei. Ik heb er 4 dagen van gegeten en hij smaakte nog heerlijk.

huzarensalade

9

De eerste paar dagen heb ik hem grof gegeten, maar gepureerd is hij ook heel erg lekker. Dat ligt er net aan waar van je houdt.

10

huzarensalade

Ingredienten

 500 g kruimige aardappels
 flinke snuf zout
 2 gekookte eieren
 3 augurken sticks
 1 ui (of lente-ui)
 handje verse peterselie
 handje erwten uit de diepvries
 3 wortels
 1 theel mosterd
 4 flinke eetl mayonaise
 scheutje lactosevrije kookroom Alpro soja of rice/Blue band finesse lactosevrij/havercuisine Oatly/ Amandel cuisine Dream
 250 g ham in blik (Salland, Unox)
 snufje zout
 snufje peper
 snufje paprikapoeder
Voor de garnering:
 2 balden ijsbergsla
 1 gekookt ei
 3 cherrytomaatjes
 stukje komkommer

Stappen

1

Schil je aardappels, snij ze door de helft. Doe in een kookpan met voldoende water. En breng aan de kook met een flinke snuf zout. Kook de hele aardappels vervolgens in 20 minuten gaar. Of gebruik de micro cook van Tupperware en kook je aardappels in de magnetron.

2

Ondertussen kun je je groente gaan snijden in kleine blokjes zoals de augurk , wortels en de ui. Snij de peterselie fijn.

3

Kook de eieren hard. Laat ze vervolgens even schrikken onder de koude kraan. Pel ze af en snijd de eieren ook in kleine stukjes. Het derde ei snijd je in plakken en die gebruik je straks als decoratie van de huzarensalade.

4

Giet je aardappels af en laat even afkoelen. Stamp ze nu even fijn met een aardappelstamper.

5

Doe alle groente en de eieren in een kom. Voeg de mosterd, mayonaise, lactosevrije kookroom, peper, paprikapoeder en zout toe aan de groente en roer even door.

6

En schep daar de gestampte aardappels doorheen.

7

Snij de ham in blokjes. Voeg deze als laatste toe en schep die nog even goed door de huzarensalade.

8

Maak hem leuk op, verdeel de sla over de schaal of het bord. Schep de huzarensalade hierop. En garneer met de komkommer, cherrytomaatjes en het gekookte ei. Ik heb er 4 dagen van gegeten en hij smaakte nog heerlijk.

huzarensalade

9

De eerste paar dagen heb ik hem grof gegeten, maar gepureerd is hij ook heel erg lekker. Dat ligt er net aan waar van je houdt.

10

huzarensalade

Huzarensalade met hamblokjes lactosevrij