Curry met kipfilet en sugarsnaps lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 3 personen.

Deze groene curry met kipfilet en sugarsnaps is voor mensen die van pittig eten houden. Zo nu en dan houden wij daarvan. Een lekkere borrel erbij om de boel te blussen en genieten maar! Wat ook nog eens leuk is; het recept is volledig lactosevrij en toch lekker romig. Dat komt door de romige kokosmelk. Gebruik echt een pakje, met een blikje kokosmelk krijg je niet zo'n romig resultaat is mijn ervaring.

Strooi er als laatste wat verse of gedroogde koriander overheen voor de finishing touch. Wij hadden nog nooit sugarsnaps gegeten maar ik had ze eens een keer gekocht. Eerst moest ik niets weten van groente die ik niet kende en tegenwoordig vind ik het juist een uitdaging om met onbekende ingrediënten wat lekkers te maken. Je kunt ze vinden in de koeling of in de diepvries.

De groene curry kruiden van Euroma kocht ik bij de Jumbo. Maar ze zijn bij meerdere supermarkten te koop, kijk eens naar de link onderaan van dit recept daar vind je meer informatie over deze rijke, frisse melange met speciale ingrediënten zoals citroengras en laos.

curry

Tijden
Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd25 minuten

 250 g rijst
 300 g kipfilet
 2 steeltjes lente-ui
 1 eetlepel Thai green curry Euroma
 200 g sugarsnaps (suikererwt)
 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
 scheutje olie
 2 eetlepels verse/ gedroogde koriander
 flinke snuf zout

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. En laat 15 minuten staan met de deksel op de pan.

2

Snij de kip in stukjes en snij de lente-ui fijn. Doe een scheutje olie in de hapjespan en bak de kipfilet en de lente-ui goudbruin.

3

Schep de Thai green currykruiden van Euroma en een flinke snuf zout erdoor en roer even goed door.

4

Snij de sugarsnaps door de helft (als je ze uit de diepvries hebt hoeft dat niet) en voeg deze ook toe samen met de kokosmelk.

5

Stoof de curry nu in 10 minuten met de deksel op de pan en roer af en toe.

6

Serveer allebei apart en strooi er nog wat gedroogde of verse koriander overheen.

curry

7

Aanvallen maar.

curry

8

curry


Thai green curry kruiden - Euroma

Ingredienten

 250 g rijst
 300 g kipfilet
 2 steeltjes lente-ui
 1 eetlepel Thai green curry Euroma
 200 g sugarsnaps (suikererwt)
 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
 scheutje olie
 2 eetlepels verse/ gedroogde koriander
 flinke snuf zout

Stappen

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. En laat 15 minuten staan met de deksel op de pan.

2

Snij de kip in stukjes en snij de lente-ui fijn. Doe een scheutje olie in de hapjespan en bak de kipfilet en de lente-ui goudbruin.

3

Schep de Thai green currykruiden van Euroma en een flinke snuf zout erdoor en roer even goed door.

4

Snij de sugarsnaps door de helft (als je ze uit de diepvries hebt hoeft dat niet) en voeg deze ook toe samen met de kokosmelk.

5

Stoof de curry nu in 10 minuten met de deksel op de pan en roer af en toe.

6

Serveer allebei apart en strooi er nog wat gedroogde of verse koriander overheen.

curry

7

Aanvallen maar.

curry

8

curry

Curry met kipfilet en sugarsnaps lactosevrij