Dit recept voor mac and cheese is voor 2 - 3 personen.
Heerlijke lactosevrije mac and cheese met een lekker kaas korstje. Mmm, wie wil dit nou niet? Ik ben geïnspireerd door Verstegen zelf. Ze hadden een heerlijk recept, maar ze gebuikten bloemkool. En helaas kan ik deze moeilijk verdragen. Dus heb ik wat andere groente toegevoegd, en ik heb er ook wat hamblokjes aan toegevoegd. Wil je nu nog meer pit? Voeg dan spekjes toe in plaats van de hamblokjes. Maar zonder vlees kan het natuurlijk ook. Je ziet het al je kunt er eindeloos mee variëren.
Ik vind bij zulke ovenrecepten waar de kaas echt in de hoofdrol staat dat je echt zelf even je harde Hollandse kaas moet raspen. En het liefst de extra belegen of oude. Dan tover je er echt een heerlijke smaak aan. Super hoofdgerecht wat wij hier zeker nog vaker gaan eten. De kruiden vonden we erg lekker, en ik hoop binnenkort nog een lekker receptje mee te maken.
De kruiden zijn vega, dus je kunt de hamblokjes natuurlijk ook vervangen door ander vegetarisch (of vegan) vlees. Bijvoorbeeld vegetarische spekjes. Dat is net wat jij lekker vind.

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Snij de lente-ui en de courgette fijn.
Kook de macaroni volgens aanwijzing op de verpakking. Giet vervolgens af in de gootsteen.
Kook de doperwten in ongeveer 7 minuten gaar en voeg de laatste 2 minuten nog even de blokjes courgette toe.
Verhit de lactosevrije boter in een hapjespan en fruit hierin de lente-ui.
Voeg na 5 minuten de bloem toe en maak een roux. Maak van de roux een saus door al roerend rijstmelk toe te voegen.
Voeg vervolgens de Spice Blend voor Vega - Mac & Cheese toe. Breng de saus aan de kook en haal van het vuur.
Voeg de macaroni, doperwten, courgette en de hamblokjes toe aan de saus en meng met de zelf geraspte kaas.
Vet een ovenschaal in en vul met het mengsel. Bestrooi met de extra kaas en daaroverheen de Italiaanse kruiden en gratineer in circa 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas goed is gesmolten en er een korst is gevormd.
Serveer de mac & cheese direct.
Vegetarische Mac & cheese - Verstegen
Ingredienten
Stappen
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Snij de lente-ui en de courgette fijn.
Kook de macaroni volgens aanwijzing op de verpakking. Giet vervolgens af in de gootsteen.
Kook de doperwten in ongeveer 7 minuten gaar en voeg de laatste 2 minuten nog even de blokjes courgette toe.
Verhit de lactosevrije boter in een hapjespan en fruit hierin de lente-ui.
Voeg na 5 minuten de bloem toe en maak een roux. Maak van de roux een saus door al roerend rijstmelk toe te voegen.
Voeg vervolgens de Spice Blend voor Vega - Mac & Cheese toe. Breng de saus aan de kook en haal van het vuur.
Voeg de macaroni, doperwten, courgette en de hamblokjes toe aan de saus en meng met de zelf geraspte kaas.
Vet een ovenschaal in en vul met het mengsel. Bestrooi met de extra kaas en daaroverheen de Italiaanse kruiden en gratineer in circa 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas goed is gesmolten en er een korst is gevormd.
Serveer de mac & cheese direct.