Deze lactosevrije cruffins zijn voor 6 personen.
Heerlijke lactosevrije cruffins voor op de Paastafel! Deze stelen de show hoor! Heerlijk luchtig en een geweldige smaak die past bij de lente! Ik heb ze nog wel een klein half uurtje na laten garen in de oven, ze waren nog niet helemaal gaar doordat het best een dikke laag vulling is! Let daar wel op, als je ze last minute klaar maakt!
De foodybox Pasen mocht ik weer ontvangen van Kroonophetwerk. Hier zat ook de nieuwe pindapasta in met nootjes van Bonnemaman. En in de koelkast stond nog de sinaasappel marmelade van dit merk en een blik super croissants, 1 + 1 is 2. Heerlijke combinatie!
Deze lactosevrij cruffins zijn gemaakt van croissantdeeg en in de vorm van een muffin! Hou je meer van hartig? Vul ze eens met lactosevrije of plantaardige kaas en bijvoorbeeld parmaham. Ook een dikke aanrader! Top ze af met pecannoten!
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (oventijd: 15-20 minuten).
Rol het deeg uit en druk de stippellijntjes dicht met je vingers.
Verdeel de 3 eetlepels pindapasta eroverheen met een lepel.
Verdeel daaroverheen de sinaasappel marmelade met een lepel.
Rol de hele plak voorzichtig op.
Snij deze plak in 3 stukjes (net zo groot als de croissants).
Snij ze open, en rol deze met de open bovenkant op. Zorg dat je de binnenkant wat hoger rolt en de rest wat lager, zo krijg je straks een mooie cruffin.
Besmeer een muffinvorm met olijfolie en bestrooi eventueel met een beetje bloem of verdeel er cupcakesvormpjes overheen.
Zet het croissantdeeg erin. En smeer er wat losgeklopt ei op. Bak ze gaar in de oven in ongeveer 15-20 minuten.
Ik heb ze nog een klein half uurtje laten nagaren toen de oven klaar was. Omdat ik ze vul met de pindapasta en de marmelade hebben ze iets meer tijd nodig om gaar te worden.
Haal ze vervolgens uit de oven. Snij ze langs de rand los met een mesje, en pak ze nu uit de muffinvorm en serveer ze op een mooie broodplank.
Smeer wat marmelade op een kwastje en verdeel dit over de cruffins. Verdeel de amandelschaafsel hieroverheen en aanvallen maar!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (oventijd: 15-20 minuten).
Rol het deeg uit en druk de stippellijntjes dicht met je vingers.
Verdeel de 3 eetlepels pindapasta eroverheen met een lepel.
Verdeel daaroverheen de sinaasappel marmelade met een lepel.
Rol de hele plak voorzichtig op.
Snij deze plak in 3 stukjes (net zo groot als de croissants).
Snij ze open, en rol deze met de open bovenkant op. Zorg dat je de binnenkant wat hoger rolt en de rest wat lager, zo krijg je straks een mooie cruffin.
Besmeer een muffinvorm met olijfolie en bestrooi eventueel met een beetje bloem of verdeel er cupcakesvormpjes overheen.
Zet het croissantdeeg erin. En smeer er wat losgeklopt ei op. Bak ze gaar in de oven in ongeveer 15-20 minuten.
Ik heb ze nog een klein half uurtje laten nagaren toen de oven klaar was. Omdat ik ze vul met de pindapasta en de marmelade hebben ze iets meer tijd nodig om gaar te worden.
Haal ze vervolgens uit de oven. Snij ze langs de rand los met een mesje, en pak ze nu uit de muffinvorm en serveer ze op een mooie broodplank.
Smeer wat marmelade op een kwastje en verdeel dit over de cruffins. Verdeel de amandelschaafsel hieroverheen en aanvallen maar!