Alcoholvrije scroppino met Professor Grunschnabel framboos

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 1 persoon, maar die kun je wel heel makkelijk verdubbelen.

Mmm, een lactosevrije alcoholvrije scroppino. Lekker om tussen een gerecht door te serveren voor bijvoorbeeld bij de feestdagen. Maar ook een aanrader als toetje. En super simpel om te maken met slechts 3 ingrediënten. Easy peasy toch?

Eerder vertelde ik jullie al dat ik een leuke samenwerking met Professor Grunschnabel had. Echt wauw, wat een heerlijk ijs en wat een smaakexplosies in de mond zeg. Maar daar kunnen jullie alles over lezen in mijn blog die ik laatst geschreven heb, voordat ik er weer opnieuw met veel enthousiasme over begin te vertellen. Deze link vind je trouwens onderaan dit recept.

Ook maakte ik vorige week al een scroppino met het vegan ijs maar dan met alcohol, deze staat al op de site (link onderaan). Ik serveerde deze als toetje. Vrienden kwamen pizza's eten uit de pizzarette en als toetje had ik scroppino's met alcohol en één alcoholvrije scroppino gemaakt. Want mijn vriendin is zwanger, en ik vond het wel leuk dat ze ook lekker mee kon doen natuurlijk. Dat weet ik van mezelf nog dat het dan extra leuk is als er ook aan jou gedacht wordt, ook wordt je niet lekker teut als de rest. Je doet toch mee haha. Daarbij serveerde ik ook nog heerlijke lactosevrije cheesecakeballetjes. Deze komen binnenkort online.

Eens een keer een ander toetje, maar het viel goed in de smaak kan ik je vertellen.

alcoholvrije

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd5 minutenTotale tijd5 minuten

 50 ml 7-up
 2 flinke bolletjes Framboise extase Proffesor Grunschnabel
 scheutje citroensap

1

Doe de 7up, scheutje citroensap en het lactosevrije ijs in een blender of kom. En maak het lekker luchtig met de blender of staafmixer.

2

Schenk in mooie champagneglazen.

3

Steek er een rietje in en snij schijfjes van een citroen. Zet deze op het glas.

alchoholvrije

4

Ik heb hem 2 uurtjes van te voren gemaakt en hij smaakte nog heerlijk. Ik heb het in de koelkast bewaard.

alcoholvrije

Professor Grunschnabel - Lactosevrijeten.nl
Scroppino met Orange Jasmin Yuzu Professor Grunschnabel - Lactosevrijeten.nl
Professor Grunschnabel.com

Ingredienten

 50 ml 7-up
 2 flinke bolletjes Framboise extase Proffesor Grunschnabel
 scheutje citroensap

Stappen

1

Doe de 7up, scheutje citroensap en het lactosevrije ijs in een blender of kom. En maak het lekker luchtig met de blender of staafmixer.

2

Schenk in mooie champagneglazen.

3

Steek er een rietje in en snij schijfjes van een citroen. Zet deze op het glas.

alchoholvrije

4

Ik heb hem 2 uurtjes van te voren gemaakt en hij smaakte nog heerlijk. Ik heb het in de koelkast bewaard.

alcoholvrije

Alcoholvrije scroppino met Professor Grunschnabel framboos