Dit recept is voor een schaaltje koolzaadmayonaise.
Je zult denken koolzaadmayonaise?? Wat is dat nu weer? Ik zal het je uitleggen. Ik wilde de oude kaassalade van Johma namaken. Omdat veel mensen toch op deze salade reageerde. In het recept zag ik dat koolzaadolie gebruikt hadden. En dat wilde ik natuurlijk uittesten. Ik heb de salade met gewone zelfgemaakte mayonaise gemaakt (recept vind je onderaan), met mayonaise uit de supermarkt en met deze koolzaadmayonaise. En ik vond ze allemaal lekker moet ik zeggen, maar met zelfgemaakte mayonaise maak je hem wel echt af. Aan de koolzaadmayonaise zit net een wat scherper smaakje dan aan de gewone en hij kleurt mooi geel.
Mayonaise zelf maken heb ik eindelijk onder de knie, dankzij Miljuschka's recept voor de mayonaise die niet kan mislukken (link van het recept vind je onderaan) is ook deze koolzaadmayonaise in één keer gelukt. Zo fijn. Scheelt een hoop gedoe. En zo heb je echt binnen 5 minuten het gefixt.

Doe alle ingrediënten, behalve de koolzaadolie in het bakje van de staafmixer. Draai even door met de staafmixer. Voeg dan een scheut koolzaadolie toe, draai weer en herhaal dit tot je ziet dat de olie gaat binden. Voeg nu een grotere hoeveelheid koolzaadolie toe en draai tot het de goede dikte heeft. Wil je het dikker, voeg meer olie toe.





Mayonaise die niet kan mislukken - Lactosevrijeten.nl
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe alle ingrediënten, behalve de koolzaadolie in het bakje van de staafmixer. Draai even door met de staafmixer. Voeg dan een scheut koolzaadolie toe, draai weer en herhaal dit tot je ziet dat de olie gaat binden. Voeg nu een grotere hoeveelheid koolzaadolie toe en draai tot het de goede dikte heeft. Wil je het dikker, voeg meer olie toe.




