Dit recept maken mijn ouders altijd zodra we nieuwe aardappels krijgen. Maar ik heb nu kruimige aardappels gebruikt en die waren ook heerlijk. Mijn mannetje is nooit zo gek op frietjes, maar nadat hij deze had geproefd mocht ik ze toch vaker op tafel zetten haha. Het is alleen iets meer werk, want je moet ze zelf snijden en voorbakken. Maar als ik daar tijd voor heb doe ik dat hartstikke graag, en dat is dan meestal in het weekend. Mijn achternichtje had me deze keer geholpen met schillen en snijden, altijd gezellig om met iemand in de keuken te staan. Maar als je minder tijd hebt is het ook fijn om te weten dat alle frietjes lactosevrij zijn, dus heb je weinig tijd? Koop ze dan gewoon in de supermarkt. Je hebt voor dit recept alleen wel een frietpan nodig. Dit recept is ook fructosevrij, glutenvrij, tarwevrij, sojavrij en melkvrij.
Schil je aardappels en snij in lange slierten zodat je mooie frietjes krijgt. Spoel ze een paar keer af met water en dep ze droog met een theedoek.

Verwarm je frietpan voor op 170 graden (iets kouder dan normaal). En bak de frietjes in ongeveer 5 minuten voor. Bedek een schaal of vergiet met wat keukenrol en doe de frietjes hierin. Je moet ze in ongeveer 2 a 3 porties bakken. Zet de frietpan weer uit en laat de frietjes minimaal een uur afkoelen.

Zet de frietpan weer aan en verwarm nu tot 180 graden. Bak de frietjes nu nog ongeveer 3-5 minuten. Laat ze goed uitlekken en strooi er wat zout overheen. En serveer er flinke klodder mayonaise bij (gebruik frites-lijn voor een minder vette variant). En aanvallen maar!

Ingrediënten
Aanwijzingen
Schil je aardappels en snij in lange slierten zodat je mooie frietjes krijgt. Spoel ze een paar keer af met water en dep ze droog met een theedoek.

Verwarm je frietpan voor op 170 graden (iets kouder dan normaal). En bak de frietjes in ongeveer 5 minuten voor. Bedek een schaal of vergiet met wat keukenrol en doe de frietjes hierin. Je moet ze in ongeveer 2 a 3 porties bakken. Zet de frietpan weer uit en laat de frietjes minimaal een uur afkoelen.

Zet de frietpan weer aan en verwarm nu tot 180 graden. Bak de frietjes nu nog ongeveer 3-5 minuten. Laat ze goed uitlekken en strooi er wat zout overheen. En serveer er flinke klodder mayonaise bij (gebruik frites-lijn voor een minder vette variant). En aanvallen maar!
