Twix taart lactosevrij en vegan

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 12 stukken twix taart.

Eindelijk maakte ik deze verrukkelijke twix taart en natuurlijk is hij lactosevrij en ook vegan. Ik gebruikte de gecondenseerde kokosmelk van Nature's charm (hieronder vind je de link waar je deze kan kopen). Ik bestelde ze online bij de Albert Heijn, maar je kunt deze ook bij de Jumbo of Toko kopen. Er zit een hele lichte kokossmaak aan maar je proeft het amper terug vinden wij.

De vegan rijstmelkchocolade van Maitre Mathis bestelde ik ook bij de Albert Heijn.

Deze tip om zelf een twix taart te maken heb ik al vaak ontvangen en nu werd het eens tijd om zelf aan de slag te gaan. En hij is zo ontzettend goed gelukt, we hebben er twee dagen van gesmuld met vrienden. Heerlijk met een bolletje lactosevrij ijs erbij als toetje. Maar hij smaakt ook heerlijk met een bakje koffie of thee.

Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd5 urenTotale tijd5 uren 20 minuten

 300 g digestives
 180 g plantaardige boter wajang, plantenmargarine, flora
 scheutje olijfolie
Voor de karamellaag
 1 blikje gecondenseerde kokosmelk Nature's Charm (320 gam)
 2 zakjes vanillesuiker
 60 g plantaardige boter wajang, plantenmargarine, flora
 flinke snuf zout
Voor de chocoladelaag
 300 g Maitre Mathis rijstmelk chocoladereep (3 repen)
 klontje boter
 nougatine nootjes

1

Maak de digestives fijn in de keukenmachine zodat er kruimels ontstaan.

2

Smelt de 180 gram lactosevrije boter in een steelpan.

3

Voeg de kruimels toe. En roer alles goed door elkaar met lepel.

4

Bedek de bodem van de sprinvorm (22 cm) met een bakpapiertje en zet de rand erop. En vet de randen in met olijfolie.

5

Druk de kruimels nu op de bodem met een lepel en zorg dat je een kleine rand rondom de vorm krijgt. Zet de bodem even in de koelkast.

6

Doe nu de gecondenseerde kokosmelk samen met de vanillesuiker, flinke snuf zout en de lactosevrije boter in een steelpan.

twix

7

Roer goed door elkaar met een houten lepel en breng aan de kook en laat een tijdje pruttelen. Zodra de karamel wat dikker wordt zet je het vuur uit.

twix

8

Schenk de karamel nu op de bodem.

twix

9

Laat de taart nu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

10

Breek de chocola in stukjes. Smelt de chocolade samen met het klontje lactosevrije boter in de magnetron, telkens 30 seconden op 1000 watt en roer tussendoor. Volg deze stap net zolang tot alle chocola gesmolten is. En giet deze voorzichtig over de karamel.

twix

11

Strooi de nougatine nootjes er als laatste overheen. En zet nog een uurtje in de koelkast.

12

En nu aanvallen maar!!

twix

13

Ook heel erg lekker als toetje met een bolletje lactosevrij ijs van Alpro bijvoorbeeld.

14

twix


Nature's charm - Gecondenseerde kokosmelk AH
Nature's charm - Gecondenseerde kokosmelk Jumbo
Maitre Mathis rijstmelk chocolade - AH

Ingredienten

 300 g digestives
 180 g plantaardige boter wajang, plantenmargarine, flora
 scheutje olijfolie
Voor de karamellaag
 1 blikje gecondenseerde kokosmelk Nature's Charm (320 gam)
 2 zakjes vanillesuiker
 60 g plantaardige boter wajang, plantenmargarine, flora
 flinke snuf zout
Voor de chocoladelaag
 300 g Maitre Mathis rijstmelk chocoladereep (3 repen)
 klontje boter
 nougatine nootjes

Stappen

1

Maak de digestives fijn in de keukenmachine zodat er kruimels ontstaan.

2

Smelt de 180 gram lactosevrije boter in een steelpan.

3

Voeg de kruimels toe. En roer alles goed door elkaar met lepel.

4

Bedek de bodem van de sprinvorm (22 cm) met een bakpapiertje en zet de rand erop. En vet de randen in met olijfolie.

5

Druk de kruimels nu op de bodem met een lepel en zorg dat je een kleine rand rondom de vorm krijgt. Zet de bodem even in de koelkast.

6

Doe nu de gecondenseerde kokosmelk samen met de vanillesuiker, flinke snuf zout en de lactosevrije boter in een steelpan.

twix

7

Roer goed door elkaar met een houten lepel en breng aan de kook en laat een tijdje pruttelen. Zodra de karamel wat dikker wordt zet je het vuur uit.

twix

8

Schenk de karamel nu op de bodem.

twix

9

Laat de taart nu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

10

Breek de chocola in stukjes. Smelt de chocolade samen met het klontje lactosevrije boter in de magnetron, telkens 30 seconden op 1000 watt en roer tussendoor. Volg deze stap net zolang tot alle chocola gesmolten is. En giet deze voorzichtig over de karamel.

twix

11

Strooi de nougatine nootjes er als laatste overheen. En zet nog een uurtje in de koelkast.

12

En nu aanvallen maar!!

twix

13

Ook heel erg lekker als toetje met een bolletje lactosevrij ijs van Alpro bijvoorbeeld.

14

twix

Twix taart lactosevrij en vegan
(Visited 3 times, 1 visits today)