Spaghettini met mozzarella lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.

Wij waren laatst in Duitsland en toen heb ik een aantal lactosevrije en lactosearme producten geshopt in de Kaufland supermarkt. Ook de mozzarella. Maar sinds kort is de lactosevrije mozzarella verkrijgbaar bij de Albert Heijn van het merk Galbani. Let op, dat geld niet voor alle filialen maar online wel. En je kunt de Minusl mozzarella ook online bestellen bij lactosevrijwinkelen.nl en thefreefromshop.nl. Ik had 1 bol gebruikt maar dat is te weinig vonden wij, dus daarom heb ik het in mijn recept aangepast.

Mmm wat heerlijk om het weer eens te proeven zeg. Ik gebruikte kant en klare pesto van de Albert Heijn maar je kunt hem natuurlijk ook zelf maken. Link van het recept vind je onderaan, wel een aanrader vind ik. Dat doe ik de volgende keer ook. Ik had heerlijke rode en gele cherrytomaatjes bij ons aan de dijk geshopt, ze werden al lekker rijp. Zo lekker is dat, dat maakt deze ovenschotel helemaal af.

Tip: Je kunt natuurlijk ook spaghetti gebruiken maar wij vinden spaghettini lekkerder.

*Fructosearm: Als je ook geen tarwe kan verdragen gebruik dan glutenvrije spaghetti. Gebruik een groene paprika, maak zelf de groene pesto (recept onderaan), le top met de hoeveelheid courgette en tomaten.

Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd40 minuten

 300 g spaghettini
 3 flinke eetl pesto genovese bio Costa Ligure verkrijgbaar bij AH, de pesto bio verkrijgbaar bij Plus, de pesto bio verkrijgbaar bij de Xenos en de pesto Terrasana verkrijgbaar bij de Jumbo
 2 bollen lactosevrije mozzarella Galbani AH/Minusl
 2 flinke handjes pijnboompitten
 1 courgette
 1 paprika
 150 g hamblokjes
 15 cherrytomaatjes
 2 theel Italiaanse kruiden
 olie voor bakken en invetten

1

Doe water in de kookpan en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de spaghettini toe en volg verder de instructies op de verpakking. Giet de spaghettini af wanneer hij klaar is en giet er wat lauw water overheen.

2

Ondertussen snij je de courgette en de paprika in kleine stukjes. Of maak het fijn in de keukenmachine.

3

Doe nu een scheutje olie in een hapjespan en maak het warm. Bak de courgette en de paprika een paar minuten.

4

Bak dan de hamblokjes nog even mee.

5

Snij de tomaatjes door de helft en de lactosevrije mozzarella in plakjes en laat even liggen.

6

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

7

Maak de groene pesto of gebruik de kant en klare. En schep deze bij de groente.

8

Voeg 1 theelepel Italiaanse gedroogde kruiden en pijnboompitten toe. En roer even door. Voeg nu de spaghetti toe en roer alles nog even goed door.

9

Vet een kleine ovenschaal in met olie. Schep hier nu de spaghetti in. Leg hier bovenop de tomaatjes en de stukjes mozzarella. En strooi er de Italiaanse kruiden overheen.

10

Zet de ovenschotel in de oven en bak 15-20 minuten. Haal uit de oven en serveer direct.

spaghettini

11

12


Groene pesto lactosevrij

Ingredienten

 300 g spaghettini
 3 flinke eetl pesto genovese bio Costa Ligure verkrijgbaar bij AH, de pesto bio verkrijgbaar bij Plus, de pesto bio verkrijgbaar bij de Xenos en de pesto Terrasana verkrijgbaar bij de Jumbo
 2 bollen lactosevrije mozzarella Galbani AH/Minusl
 2 flinke handjes pijnboompitten
 1 courgette
 1 paprika
 150 g hamblokjes
 15 cherrytomaatjes
 2 theel Italiaanse kruiden
 olie voor bakken en invetten

Stappen

1

Doe water in de kookpan en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de spaghettini toe en volg verder de instructies op de verpakking. Giet de spaghettini af wanneer hij klaar is en giet er wat lauw water overheen.

2

Ondertussen snij je de courgette en de paprika in kleine stukjes. Of maak het fijn in de keukenmachine.

3

Doe nu een scheutje olie in een hapjespan en maak het warm. Bak de courgette en de paprika een paar minuten.

4

Bak dan de hamblokjes nog even mee.

5

Snij de tomaatjes door de helft en de lactosevrije mozzarella in plakjes en laat even liggen.

6

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

7

Maak de groene pesto of gebruik de kant en klare. En schep deze bij de groente.

8

Voeg 1 theelepel Italiaanse gedroogde kruiden en pijnboompitten toe. En roer even door. Voeg nu de spaghetti toe en roer alles nog even goed door.

9

Vet een kleine ovenschaal in met olie. Schep hier nu de spaghetti in. Leg hier bovenop de tomaatjes en de stukjes mozzarella. En strooi er de Italiaanse kruiden overheen.

10

Zet de ovenschotel in de oven en bak 15-20 minuten. Haal uit de oven en serveer direct.

spaghettini

11

12

Spaghettini met mozzarella lactosevrij