Dit recept voor spaghetti met spinazie, walnoten en cottage cheese is voor 2 personen.
Tegenwoordig haal ik regelmatig wat lekkere inspiratie van het Voedingscentrum. Hier staan heel veel gezonde recepten op, kijk zelf wel even of het lactose bevat. Zelf kun je dit gemakkelijk aanpassen naar lactosevrij, zo ook met dit recept. Ze gebruiken een prei in hun recept dit heb ik vervangen door een grote ui, je kunt ook 2 kleine uien gebruiken.
Sinds kort heeft Linda hls lactosearme cottage cheese. En dit heb ik nu standaard in mijn koelkast staan. Zo lekker en erg voedzaam want het is rijk aan eiwitten en laag in vet. Er is lactase toegevoegd aan het product. Dus het bevat nog 0.01 gram lactose op 100 gram cottage cheese. Je proeft geen verschil en het smaakt verrukkelijk door de spaghetti met spinazie. Check blog onderaan even voor meer informatie over kan sporen van melk bevatten en kaas eten met een lactose-intolerantie.
Cottage cheese, ook wel bekend als hüttenkäse of huttenkaas, is een verse, jonge kaas die wordt gemaakt van koemelk. Het heeft een karakteristieke korrelige textuur en een milde, zachtzure smaak. Cottage cheese wordt niet geperst of gerijpt, waardoor het zijn verse, korrelige structuur behoudt. Doordat hij wordt gepureerd in dit recept proef je de korrels niet.
Als je net als ik moeilijk tarwe kan verdragen, gebruik dan spelt spaghetti.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de spinazie en basilicum.
Snij de ui fijn.
Pureer de hüttenkäse, basilicum en 1 teentje knoflook met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus.
Snijd de andere teen knoflook fijn.
Verwarm de olie in de pan en voeg de knoflook toe.
Voeg de ui toe en bak een paar minuten mee.
Voeg spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper.
Meng het spinaziemengsel door de spaghetti.
Hak de walnoten grof.
Verdeel de basilicumsaus en walnoten over de spaghetti. En top af met zelf geraspte kaas.

Optioneel: Bak er magere spekblokjes bij.


Voedingscentrum - Recepten
Cottage cheese lactosearm - AH / Jumbo.
Kaas eten met een lactose-intolerantie - Lactosevrijeten
Kan sporen van melk bevatten - Lactosevrijeten.nl
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de spinazie en basilicum.
Snij de ui fijn.
Pureer de hüttenkäse, basilicum en 1 teentje knoflook met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus.
Snijd de andere teen knoflook fijn.
Verwarm de olie in de pan en voeg de knoflook toe.
Voeg de ui toe en bak een paar minuten mee.
Voeg spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper.
Meng het spinaziemengsel door de spaghetti.
Hak de walnoten grof.
Verdeel de basilicumsaus en walnoten over de spaghetti. En top af met zelf geraspte kaas.

Optioneel: Bak er magere spekblokjes bij.

