Spaghetti carbonara met snijboontjes (zonder room en kaas) lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.

Chantal Doremi stuurde weer een heerlijk recept naar ons op. Wij zijn er dol op. Deze keer is het een heerlijk lactosevrije Spaghetti carbonara. Bij Italiaans georiënteerde mensen is het als vloeken in de kerk om dit carbonara te noemen. Maar voor lactosevrijers een omdenk oplossing. Geen kaas en geen room waar lactose in zit. Dus het is helemaal veilig.

Ik vind het weer super goed verzonnen, en of het lekker was? Ik at het als lunch en als avondeten, zo lekker vond ik het! Dit gaan we zeker vaker maken. Mmm!

Ik vind de kaasvervanger 'Parmesan' ook echt goed, ik wist niet dat edelgistvlokken zo naar kaas smaakten. En dan gemengd met de gezouten cashews! Echt verrukkelijk.

*Fructosearm: Laat de knoflook weg. En gebruik eventueel glutenvrije spaghetti als je ook geen tarwe verdragen kan.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd25 minuten

 300 g spaghetti
 3 tenen knoflook
 250 g spekjes
 500 g snijbonen
 100 ml soya cuisine/ rijst cuisine (Alpro)
 2 eieren
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 olijfolie
 'Parmesan' kaas:
 100 g gezouten cashewnoten
 2 tenen knoflook
 3 eetl edelgistvlokken

1

Breng een pan met water aan de kook. En voeg de spaghetti toe. Volg de aanwijzingen op de verpakking. En kook de snijbonen ook mee (ongeveer 5-10 minuten).

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes.

3

Knoflook persen en erbij bakken en de room toevoegen op laag vuur.

4

Voeg royaal peper en zout toe.

5

Maak nu de 'Parmesan'. Doe de gezouten cashewnoten, 2 tenen knoflook en 3 eetlepels edelgistvlokken in de blender of keukenmachine.

6

En maak deze fijn.

7

Twee handjes 'Parmesan' kloppen met de 2 eieren.

8

Spaghetti en snijbonen afgieten en meteen omroeren met het spekroommengsel.

9

Vuur uitzetten en dan het 'parmesan'-eimengsel erdoor roeren. Ei stolt snel dus goed om blijven scheppen.

10

Op de borden scheppen en smakelijk! Serveer er nog wat 'Parmesan' over van wat je over hebt.

11

12

Ingredienten

 300 g spaghetti
 3 tenen knoflook
 250 g spekjes
 500 g snijbonen
 100 ml soya cuisine/ rijst cuisine (Alpro)
 2 eieren
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 olijfolie
 'Parmesan' kaas:
 100 g gezouten cashewnoten
 2 tenen knoflook
 3 eetl edelgistvlokken

Stappen

1

Breng een pan met water aan de kook. En voeg de spaghetti toe. Volg de aanwijzingen op de verpakking. En kook de snijbonen ook mee (ongeveer 5-10 minuten).

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes.

3

Knoflook persen en erbij bakken en de room toevoegen op laag vuur.

4

Voeg royaal peper en zout toe.

5

Maak nu de 'Parmesan'. Doe de gezouten cashewnoten, 2 tenen knoflook en 3 eetlepels edelgistvlokken in de blender of keukenmachine.

6

En maak deze fijn.

7

Twee handjes 'Parmesan' kloppen met de 2 eieren.

8

Spaghetti en snijbonen afgieten en meteen omroeren met het spekroommengsel.

9

Vuur uitzetten en dan het 'parmesan'-eimengsel erdoor roeren. Ei stolt snel dus goed om blijven scheppen.

10

Op de borden scheppen en smakelijk! Serveer er nog wat 'Parmesan' over van wat je over hebt.

11

12

Spaghetti carbonara met snijboontjes (zonder room en kaas) lactosevrij