Risotto met kabeljauw lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.

Natuurlijk ken jij risotto, maar deze combinatie is denk ik nieuw voor jou. Voor mij tenminste wel, dit recept is weer ontstaan door creatief na te denken wat ik allemaal in huis had en daar een lekker recept van te maken. En ik wilde ook graag een hapje voor mijn zoontje maken. Ik had de eerste keer dus ook geen bouillonblokje gebruikt omdat teveel zout niet goed is voor baby's.

Onze zoon vond het heerlijk ik daar in tegen niet, ik vond het erg flauw haha. Ik heb het met peper nog een beetje op smaak proberen te brengen maar dat was niet genoeg ik miste echt een bouillonblokje. Dus ik heb dit recept opgeslagen en ben afgelopen week nog een keer aan de slag gegaan. En dat is zeker geen straf. Ik hou ervan. Het recept klopt nu helemaal, en het komt hier zeker vaker op tafel.

*Fructosearm: Let op met de hoeveelheid bleekselderij en gebruik het groen van de lente-ui. En kijk voor jezelf of je het bouillonblokje verdragen kan.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd30 minuten

 150 g risottorijst
 2 steeltjes lente-ui
 2 steeltjes bleekselderij
 1 blokje visbouillon Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 500 ml water
 250 g kabeljauw (diepvries of gebruik verse kabeljauw uit de koeling of van de visboer)
 scheutje olijfolie
 scheutje vloeibare plantaardige boter (Becel, Jumbomerk, Aldi)

1

Zorg dat de kabeljauw ontdooid is of gebruik verse kabeljauw uit de koeling.

2

Snij de lente-ui en de bleekselderij fijn.

3

Doe een beetje olijfolie in de koekenpan en bak de groente ongeveer 5 minuten.

4

Voeg de risottorijst toe en roer goed door elkaar zodat de korrels glazig worden.

5

Voeg het bouillonblokje toe en een scheutje water (totdat de rijst net onder water staat).

6

Blijf goed roeren, en voeg opnieuw water toe als het vocht bijna verdwenen is uit de pan. Blijf goed roeren. En herhaal deze stap totdat al het water is opgenomen. En nu is de risottorijst lekker zacht geworden.

7

Bak ondertussen de (ontdooide) kabeljauw in een scheutje vloeibare plantaardige boter.

8

Serveer de kabeljauw op de risotto. En aanvallen maar!

9

Zijn jullie grote eters? Dan kun je het recept verdubbelen of serveer er extra kabeljauw bij.

Ingredienten

 150 g risottorijst
 2 steeltjes lente-ui
 2 steeltjes bleekselderij
 1 blokje visbouillon Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 500 ml water
 250 g kabeljauw (diepvries of gebruik verse kabeljauw uit de koeling of van de visboer)
 scheutje olijfolie
 scheutje vloeibare plantaardige boter (Becel, Jumbomerk, Aldi)

Stappen

1

Zorg dat de kabeljauw ontdooid is of gebruik verse kabeljauw uit de koeling.

2

Snij de lente-ui en de bleekselderij fijn.

3

Doe een beetje olijfolie in de koekenpan en bak de groente ongeveer 5 minuten.

4

Voeg de risottorijst toe en roer goed door elkaar zodat de korrels glazig worden.

5

Voeg het bouillonblokje toe en een scheutje water (totdat de rijst net onder water staat).

6

Blijf goed roeren, en voeg opnieuw water toe als het vocht bijna verdwenen is uit de pan. Blijf goed roeren. En herhaal deze stap totdat al het water is opgenomen. En nu is de risottorijst lekker zacht geworden.

7

Bak ondertussen de (ontdooide) kabeljauw in een scheutje vloeibare plantaardige boter.

8

Serveer de kabeljauw op de risotto. En aanvallen maar!

9

Zijn jullie grote eters? Dan kun je het recept verdubbelen of serveer er extra kabeljauw bij.

Risotto met kabeljauw lactosevrij