Deze pizza met parmaham en truffelmayonaise is voor ongeveer 2 personen.
Wanneer houden jullie een pizza party? Bij ons minimaal 1 keer in de maand zeker wel. Wij zijn er dol op. En met een lactose-intolerantie kun je ook prima genieten van deze pizza. Deze spelt pizzabodem van Tante Fanny kan melk bevatten. Het pizzadeeg van Jumbo is volledig lactosevrij. En natuurlijk kun je het deeg ook zelf maken, check het recept hieronder. Voor een gezondere variant kun je dan de bloem vervangen door tarwe meel. Let op welke kaas en truffelmayo je gebruikt en aanvallen maar! Meer lezen over welke kaas je verdragen kan met een lactose-intolerantie? Lees de blog hieronder. En gebruik eventueel 30+ kaas deze is gezonder dan de 48+ kaas.
We blikken even terug, een paar jaar geleden stonden wij op de camping in Limburg. Toen zijn we de laatste dag bij de pizzaria in Valkenburg wezen eten. Daar stond deze pizza op de kaart en sindsdien is hij grote favoriet hier in huize Dekker! Het werd hoog tijd dat ik hem met jullie ging delen.
Laat jij weten als jij met deze pizza met parmaham en truffelmayonaise aan de slag bent gegaan? Hieronder staan ook nog wat andere lekkere varianten! Wat dacht je bijvoorbeeld een pizza met carpaccio?

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).
Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol uit op een bakplaat, laat het bakpapier eronder zitten.
Meng de gezeefde tomaten met de Italiaanse kruiden en verdeel met een lepel over de bodem.
Rasp de kaas en verdeel deze over de tomatensaus.
Verdeel hier de plakjes parmaham overheen.
Top af met de pijnboompitten.
Schuif de pizza de oven in voor ongeveer 15-20 minuten.
Zodra hij klaar is verdeel je er de truffelmayonaise en de rucola overheen.
Geniet van deze heerlijke pizza!


Lactosevrije pizza carpaccio
Pizzasaus Spicy tomato
Pizzadeeg zelf maken
Kaas eten met een lactose-intolerantie
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).
Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol uit op een bakplaat, laat het bakpapier eronder zitten.
Meng de gezeefde tomaten met de Italiaanse kruiden en verdeel met een lepel over de bodem.
Rasp de kaas en verdeel deze over de tomatensaus.
Verdeel hier de plakjes parmaham overheen.
Top af met de pijnboompitten.
Schuif de pizza de oven in voor ongeveer 15-20 minuten.
Zodra hij klaar is verdeel je er de truffelmayonaise en de rucola overheen.
Geniet van deze heerlijke pizza!

