Deze lactosevrije cheesecake met passievrucht en sinaasappel is voor ongeveer 12 stukken taart.
Deze lactosevrije cheesecake is super mooi versierd met marshmallow kerststerren en vegan chocolade hulstblaadjes is perfect om te maken tijdens de Kerstdagen. Wie droomt er nu niet van een lactosevrije cheesecake? Super makkelijk om te maken en zo lekker om samen van te smullen. Je kunt hem serveren bij de koffie of thee of wat dacht je ervan als toetje met een heerlijke bol vegan vanille ijs van Hertog ijs, AH terra vanille of probeer je ijs eens zelf te maken in de ijsmachine (recept hieronder).
Onze cheesecake was gescheurd tijdens het opstijven in de koelkast. Als je dat geen probleem vind dan hoef je niet verder te lezen. Wil je dit voorkomen? Zorg dan voor een ovenschaal met gekookt water. En zet deze onderin de oven, dit veroorzaakt stoom. Tijdens het bakken verdampt het water in de ovenschaal en zo ontstaat stoom en moeten er geen scheuren meer ontstaan.

Verwarm de oven op 170 graden hetelucht (oventijd: 50 minuten).
Hak de Lotus Biscoff Speculoos koekjes fijn in de keukenmachine of doe de koekjes in een zipzakje en zorg dat de lucht eruit is en sluit deze. Ga daarna met een deegroller over de koekjes.
Smelt 80 gram lactosevrije boter in een pannetje en schep de koekkruimels erdoorheen.
Bekleed een springvorm (ca. 24 cm) met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem. Druk aan met een lepel en zet zolang in de koelkast.
Klop de lactosevrije roomkaas en suiker romig met de mixer. Voeg één voor één de eieren toe samen met de vanillearoma, speculaaskruiden, rasp van een halve sinaasappel. En knijp de halve sinaasappel met de hand uit boven het mengsel. En mix dit nog even goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over de koekjesbodem en bak 50 minuten in de oven. En laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
Haal ondertussen het vruchtvlees uit de passievruchten.
Zodra de cheesecake is afgekoeld verdeel je de passievruchten over de taart samen met wat sterretjes en vegan hulstblaadjes.

Je kunt hem 5 dagen in de koelkast bewaren.



Lactosevrij roomijs met de ijsmachine - Lactosevrijeten.nl
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 170 graden hetelucht (oventijd: 50 minuten).
Hak de Lotus Biscoff Speculoos koekjes fijn in de keukenmachine of doe de koekjes in een zipzakje en zorg dat de lucht eruit is en sluit deze. Ga daarna met een deegroller over de koekjes.
Smelt 80 gram lactosevrije boter in een pannetje en schep de koekkruimels erdoorheen.
Bekleed een springvorm (ca. 24 cm) met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem. Druk aan met een lepel en zet zolang in de koelkast.
Klop de lactosevrije roomkaas en suiker romig met de mixer. Voeg één voor één de eieren toe samen met de vanillearoma, speculaaskruiden, rasp van een halve sinaasappel. En knijp de halve sinaasappel met de hand uit boven het mengsel. En mix dit nog even goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over de koekjesbodem en bak 50 minuten in de oven. En laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
Haal ondertussen het vruchtvlees uit de passievruchten.
Zodra de cheesecake is afgekoeld verdeel je de passievruchten over de taart samen met wat sterretjes en vegan hulstblaadjes.

Je kunt hem 5 dagen in de koelkast bewaren.


