Dit recept is voor ongeveer 10 plakken.
Wie kent deze bekende ouderwetse cake nou niet? Hieronder kun je ook het lactosevrije recept ervan vinden. Maar nu heb ik er een leuke twist op bedacht, wat dacht je bijvoorbeeld van een arretjescake met kruidnoten. Dat is toch hartstikke leuk en heel erg lekker. Ik had hem vorig jaar al gemaakt, maar ik vond hem toen niet perfect. Dus voor de rest niks mee gedaan want voor ik het wist was de Sint alweer naar Spanje. Nu heb ik gewoon het recept van de arretjescake gepakt, en de biscuits vervangen door kruidnoten. En dit is gewoon een perfect recept, niks meer aan doen.
Ga jij deze bakken voor het 'Heerlijke avondje'? Moeilijk is het zeer zeker niet en je hebt hem al in ongeveer 20 minuten gemaakt. Let wel op dat hij nog even in de koelkast moet opstijven.
Het is even een werkje totdat alle kruidnoten verkruimelt zijn maar laat die spierballen maar werken. Dat maakt het toch leuk om zelf de keuken in te duiken? Gebruik plantaardige boter, daar zijn tegenwoordig best veel verschillende soorten van. Let op de kruidnoten arretjescake is erg machtig. En eet jij ook glutenvrij? Gebruik dan eens lactose-en glutenvrije kruidnoten.
Kan ik je niet overtuigen, en heb je helemaal geen zin om de keuken in de te duiken? Bekijk het overzicht met lactosevrije producten rondom Sinterklaas eens.

Doe de kruidnoten een zakje met zipsluiting. Deze zijn steviger en zo gaat het zakje niet kapot. Rol er met een deegroller meerdere malen overheen. Het is even een werkje totdat alle kruidnoten verkruimelt zijn. Maar dit gaat het makkelijkst, in de keukenmachine werkte het bij mij niet goed.

Doe de cacao, de eieren en de poedersuiker bij elkaar en roer goed door met een lepel.

Laat de boter smelten in een pannetje. Laat het iets afkoelen. Doe dan de boter bij het mengsel van de cacao en roer weer goed door.
Doe de verkruimelde kruidnoten er ook bij, en blijf roeren zodat alles goed verdeeld is.
Pak het cakeblik en doe daar een stuk vershoudfolie overheen en giet daar het mengsel in. Verdeel het handje kruidnoten eroverheen, je kunt deze ook iets verkruimelen. En druk ze iets aan. Zet vervolgens de kruidnoten arretjescake in de koelkast, laat in 2 uur opstijven.




Arretjescake lactosevrij - Lactosevrijeten
Lactosevrije producten rondom Sinterklaas - Lactosevrijeten
Plantaardige margarine - Albert Heijn
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe de kruidnoten een zakje met zipsluiting. Deze zijn steviger en zo gaat het zakje niet kapot. Rol er met een deegroller meerdere malen overheen. Het is even een werkje totdat alle kruidnoten verkruimelt zijn. Maar dit gaat het makkelijkst, in de keukenmachine werkte het bij mij niet goed.

Doe de cacao, de eieren en de poedersuiker bij elkaar en roer goed door met een lepel.

Laat de boter smelten in een pannetje. Laat het iets afkoelen. Doe dan de boter bij het mengsel van de cacao en roer weer goed door.
Doe de verkruimelde kruidnoten er ook bij, en blijf roeren zodat alles goed verdeeld is.
Pak het cakeblik en doe daar een stuk vershoudfolie overheen en giet daar het mengsel in. Verdeel het handje kruidnoten eroverheen, je kunt deze ook iets verkruimelen. En druk ze iets aan. Zet vervolgens de kruidnoten arretjescake in de koelkast, laat in 2 uur opstijven.



