Dit recept is voor 2-3 personen geserveerd als hoofdgerecht.
Heerlijke penne met spekblokjes en lactosevrije witte kaasblokjes van Apetina. Dit is een heerlijk recept voor een koude pastasalade gekregen van Rebecca. Ik heb hem nu al twee keer gemaakt, zo goed valt hij hier thuis in de smaak. Je kunt deze koude pastasalade als hoofdgerecht serveren maar hij smaakt ook heerlijk bij de bbq of gourmet als extraatje. Dan is hij geschikt voor maar liefst 6 personen.
Ik had het vocht van de spekblokjes gebruikt zodat hij net wat smeuïger is, je kunt ook wat zonnebloemolie van de zongedroogde tomaatjes gebruiken. En je kunt het natuurlijk ook weglaten als je hem al smeuïg genoeg vind. Jou feestje. Dat is zo leuk met pastasalades, je kunt er heel makkelijk je eigen draai aan geven. Dit recept zal hier deze zomer nog vaak gegeten worden. Tenminste als het zonnetje even wat meer wil gaan schijnen haha. Het wordt weer hoog tijd voor wat bbq weer vind je ook niet?
Een leuke afwisseling op dit recept voor deze koude pastasalade; laat de spekjes eens weg en vervang deze door een lactosevrije kipschnitzel.
Hou je van koude pastasalades? Maak dan ook eens de pastasalade met bieslook en prei (link van dit recept vind je onderaan).

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet ze vervolgens af in een vergiet.

Bak de spekblokjes krokant.

Doe de spekblokjes met het vrijgekomen vet bij de penne in het vergiet en roer even door. En laat het overige vet eruit lopen.
Snij de zongedroogde tomaten en de lente-ui fijn. En voeg nu alles toe aan de penne en de spekjes. En roer alles goed door elkaar.

Jammie, aanvallen maar!! Lekker om te serveren als hoofdgerecht maar deze salade smaakt ook heerlijk bij de bbq.


Witte kaasblokjes Apetina lactosevrij - Lactosevrijeten.nl
Pastasalade met bieslook en prei - Lactosevrijeten.nl
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet ze vervolgens af in een vergiet.

Bak de spekblokjes krokant.

Doe de spekblokjes met het vrijgekomen vet bij de penne in het vergiet en roer even door. En laat het overige vet eruit lopen.
Snij de zongedroogde tomaten en de lente-ui fijn. En voeg nu alles toe aan de penne en de spekjes. En roer alles goed door elkaar.

Jammie, aanvallen maar!! Lekker om te serveren als hoofdgerecht maar deze salade smaakt ook heerlijk bij de bbq.

