Italiaanse pizza pastasalade lactosevrij

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit recept voor lactosevrije pizza pastasalade is voor ongeveer 4 personen en als bijgerecht kan het voor meer mensen geserveerd worden.

Ik hou ervan om nieuwe recepten uit te proberen, en dat weet Rebecca ook. Ze stuurt regelmatig een lekker recept naar me op, je vind al haar recepten onder dit recept. En zo ook deze pizza pastasalade van Sonja Bakker viel goed in de smaak. Zelf vind ik het altijd leuk om er een eigen draai aan te geven. Dat heb ik dan ook weer gedaan deze keer. Dit is echt een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de bbq of gourmet. Maar hij smaakt ook heerlijk als lunch.

Rebecca heeft deze rundercervelaat gebruikt. Deze is volledig lactosevrij. Let op met sommige droge worsten want deze bevatten soms lactose, check altijd even de verpakking. Ik had de worst in blokjes gesneden maar je kunt ze ook in dunne plakjes snijden dat is maar net wat jij lekker vind.

Dus zoek jij een snelle maar lekkere pastasalade die je ook eventueel glutenvrij kan maken? Dan moet je deze zeker eens proberen, hij staat binnen een half uur op tafel. Ik heb de lactosevrije witte kaasblokjes van Apetina gebruikt, deze zijn ideaal! Je kunt ook de plantaardige vervanger van Violife gebruiken deze is ook erg lekker en vegan dus volledig lactosevrij.

pizza pastasalade
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten
 400 g penne (glutenvrij)
 200 g runder cervelaat Stegeman
 100 g witte kaasblokjes lactosevrij Apetina
 2 steeltjes lente ui
 1 paprika
 verse basilicum
 snufje chilipoeder
 snufje zout
 snufje peper
Voor de dressing:
 125 ml olijfolie basilicum (Jumbo, Xenos)
 flinke scheut appelazijn
 scheutje balsamicoazijn
 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 snufje knoflookpoeder
1

Snij de lente ui en de paprika fijn en de runder cervelaat in blokjes.

2

Kook de penne volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

3

Maak de dressing; meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar met een garde.

4

Laat de penne een beetje afkoelen en voeg de lactosevrije witte kaasblokjes, groente, dressing en de cervelaat toe en roer goed door zodat alles verdeeld wordt. Voeg als laatste nog een snufje chilipoeder, zout en peper toe naar smaak. En snij de basilicum fijn en verdeel eroverheen.

pizza pastasalade

5

pizza pastasalade

6

pizza pastasalade

7

pizza pastasalade


Je vind de lactosevrije recepten van Rebecca hier!

Ingrediënten

 400 g penne (glutenvrij)
 200 g runder cervelaat Stegeman
 100 g witte kaasblokjes lactosevrij Apetina
 2 steeltjes lente ui
 1 paprika
 verse basilicum
 snufje chilipoeder
 snufje zout
 snufje peper
Voor de dressing:
 125 ml olijfolie basilicum (Jumbo, Xenos)
 flinke scheut appelazijn
 scheutje balsamicoazijn
 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 snufje knoflookpoeder

Aanwijzingen

1

Snij de lente ui en de paprika fijn en de runder cervelaat in blokjes.

2

Kook de penne volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

3

Maak de dressing; meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar met een garde.

4

Laat de penne een beetje afkoelen en voeg de lactosevrije witte kaasblokjes, groente, dressing en de cervelaat toe en roer goed door zodat alles verdeeld wordt. Voeg als laatste nog een snufje chilipoeder, zout en peper toe naar smaak. En snij de basilicum fijn en verdeel eroverheen.

pizza pastasalade

5

pizza pastasalade

6

pizza pastasalade

7

pizza pastasalade

Italiaanse pizza pastasalade lactosevrij