Flammkuchen met witlof en spekjes lactosevrij

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit recept voor flammkuchen met witlof en spekjes is voor 2-3 personen.

Flammkuchen was nog nooit zo makkelijk om te maken! Ik had het eerder nog nooit gegeten moet ik eerlijk bekennen. Maar vanaf vandaag weet ik ook dat dit recept vaker op tafel komt. Je kunt het geloven of niet maar het water loopt me nu alweer in de mond als ik aan deze flammkuchen met witlof en spekjes denk. Een geweldige combinatie. Heerlijk comfort food voor in het weekend.

Het deeg van Tante Fanny kan sporen van melk bevatten. Je kunt het deeg natuurlijk ook zelf maken, daar wil ik binnenkort ook eens mee aan de slag gaan. Maar dit kant en klare deeg is super lekker en je hebt super snel een lekker hoofdgerecht op tafel gezet. Gebruik lactosearme roomkaas van MinusL of Arla lactofree. Kun je helemaal geen sporen verdragen? Gebruik dan de vegan roomkaas van Violife. Kijk voor jezelf welke kaas je verdragen kunt. Hieronder vind je een blog met meer informatie over dit onderwerp.

Dit recept voor deze verrukkelijke flammkuchen met witlof en spekjes kreeg ik van mijn vriendin, en ik ben haar eeuwig dankbaar want ik heb weer een nieuw lekker lactoservrij recept ontdekt. Hou je van meer groente? Serveer er nog wat rucola overheen. Of serveer er een salade bij.

flammkuchenm met witlof
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd25 minuten
 1 rol vers flammkuchendeeg Tante Fanny (kan sporen van melk bevatten)
 200 g roomkaas Arla lactofree (0,01g/100g), Minusl (0,10g/100g) of Violife
 150 g spekblokjes
 2 stronkjes witlof
 2 steeltjes lente-ui
 flinke snuf peper
 handje pijnboompitten
 100 g zelf geraspte belegen Hollandse harde kaas/ plantaardige kaas
 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 olie
1

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (oventijd 15-20 minuten).

2

Doe een scheutje olie in de koekenpan. Bak de spekblokjes bijna krokant.

flammkuchen met witlof

3

Snij de kontjes en het bittere stukje in het midden uit de witlof. En snij de witlof in reepjes en de lente-ui fijn. Haal de spekjes uit de pan. En bak hierin de witlof en de lente-ui ongeveer 5 minuten. En strooi er wat peper overheen.

4

Rol het flammkuchendeeg uit op een bakplaat. Besmeer lekker dik met de lactosevrije roomkaas.

5

Beleg met de witlof, lente-ui, spekjes, geraspte kaas, pijnboompitten en de Italiaanse kruiden.

flammkuchen met witlof

6

Bak de flammkuchen met spekjes ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. En geniet van je heerlijke dunne pizza!

flammkuchen met witlof

7

Enjoy!

flammkuchen met witlof

8

flammkuchen met witlof


Kaas eten met een lactose-intolerantie - Lactosevrijeten

Ingrediënten

 1 rol vers flammkuchendeeg Tante Fanny (kan sporen van melk bevatten)
 200 g roomkaas Arla lactofree (0,01g/100g), Minusl (0,10g/100g) of Violife
 150 g spekblokjes
 2 stronkjes witlof
 2 steeltjes lente-ui
 flinke snuf peper
 handje pijnboompitten
 100 g zelf geraspte belegen Hollandse harde kaas/ plantaardige kaas
 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 olie

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (oventijd 15-20 minuten).

2

Doe een scheutje olie in de koekenpan. Bak de spekblokjes bijna krokant.

flammkuchen met witlof

3

Snij de kontjes en het bittere stukje in het midden uit de witlof. En snij de witlof in reepjes en de lente-ui fijn. Haal de spekjes uit de pan. En bak hierin de witlof en de lente-ui ongeveer 5 minuten. En strooi er wat peper overheen.

4

Rol het flammkuchendeeg uit op een bakplaat. Besmeer lekker dik met de lactosevrije roomkaas.

5

Beleg met de witlof, lente-ui, spekjes, geraspte kaas, pijnboompitten en de Italiaanse kruiden.

flammkuchen met witlof

6

Bak de flammkuchen met spekjes ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. En geniet van je heerlijke dunne pizza!

flammkuchen met witlof

7

Enjoy!

flammkuchen met witlof

8

flammkuchen met witlof

Flammkuchen met witlof en spekjes lactosevrij

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *