Beenhamsalade met peterselie lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor een groot bakje beenhamsalade.

Mijn man had een heerlijke beenham in zijn kerstpakket gekregen. En deze had ik nog even in de oven verwarmd want deze was al voor gegaard. Maar het was zo'n groot stuk, ik hield nog wel wat over. En toen bedacht ik me ineens dat ik daar wel eens een heerlijke beenhamsalade mee kon maken en dan natuurlijk een lactosevrije variant. Je hebt ook beenhamblokjes uit de koeling in de supermarkt, deze kun je ook gebruiken.

Ik maakte zelf de mayonaise, hiervan komt het recept ook binnenkort online. Maar je kunt ook gewoon mayonaise uit de supermarkt gebruiken natuurlijk. En ik maakte dit recept met peterselie maar je kan deze ook vervangen door bieslook. Dat is net wat jij lekker vind.

Mijn vriendinnen kwamen een lekker wijntje bij me drinken en ik had deze beenhamsalade gemaakt, de eiersalade (link van het recept onderaan) en een heerlijke spread van lactosevrije roomkaas en chilisaus. Deze komt ook binnenkort online. Ik had er een lekker krokant toastje bij geserveerd en smeren maar! Let op niet alle toastjes zijn lactosevrij, kijk altijd op de verpakking. Dat doet het toch altijd goed bij een lekker wijntje? Ze vonden het heerlijk zeiden ze. Zelfgemaakt smaakt toch lekkerder dan uit een verpakking, daar blijf ik bij!

Maar wil jij toch kant en klare serveren omdat je bijvoorbeeld weinig tijd hebt of geen zin hebt om de keuken in te duiken? Dat kan ook, de beenhamsalade van Johma (kan melk bevatten) is lactosevrij.

beenhamsalade

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd15 minutenTotale tijd15 minuten

 150 g beenham of voorgesneden beenham
 1 ei (gekookt)
 2 steeltjes lente-ui
 2 eetl mayonaise
 3 eetl lactosevrije yoghurt (Arla lactofree/AH) of plantaardige Natuur Alpro)
 1 theel mosterd
 peterselie
 snufje zout
 snufje peper
 Haust krokant toast (gemaakt in een fabriek waar ook melk wordt verwerkt)

1

Kook je ei hard. Laat even schrikken onder kraan. Haal de schil eraf en prak fijn met een vork.

2

Doe de mayonaise, mosterd en de lactosevrije yoghurt in een kom en roer even goed door.

3

Snij de gegaarde beenham fijn of koop de voorgesneden reepjes in de supermarkt.

4

Snij de lente-ui en de peterselie fijn. Breng op smaak met zout en peper. En meng nu alles goed door elkaar.

5

Serveer het in een mooi schaaltje met bijvoorbeeld heerlijke krokante toastjes.

beenhamsalade

6

Voor de garnering kun je er een takje peterselie op leggen.

beenhamsalade

7

beenhamsalade

Ingredienten

 150 g beenham of voorgesneden beenham
 1 ei (gekookt)
 2 steeltjes lente-ui
 2 eetl mayonaise
 3 eetl lactosevrije yoghurt (Arla lactofree/AH) of plantaardige Natuur Alpro)
 1 theel mosterd
 peterselie
 snufje zout
 snufje peper
 Haust krokant toast (gemaakt in een fabriek waar ook melk wordt verwerkt)

Stappen

1

Kook je ei hard. Laat even schrikken onder kraan. Haal de schil eraf en prak fijn met een vork.

2

Doe de mayonaise, mosterd en de lactosevrije yoghurt in een kom en roer even goed door.

3

Snij de gegaarde beenham fijn of koop de voorgesneden reepjes in de supermarkt.

4

Snij de lente-ui en de peterselie fijn. Breng op smaak met zout en peper. En meng nu alles goed door elkaar.

5

Serveer het in een mooi schaaltje met bijvoorbeeld heerlijke krokante toastjes.

beenhamsalade

6

Voor de garnering kun je er een takje peterselie op leggen.

beenhamsalade

7

beenhamsalade

Beenhamsalade met peterselie lactosevrij