Dit recept is voor 2 personen.
Dit is een heerlijke variatie op de banoffee pie taart (recept vind je onderaan). Banaan gemengd met een heerlijke karamelpasta en lactosevrije slagroom. Het is een super snel toetje want het staat al in 20 minuten op tafel. En het is ook heel gemakkelijk om van te voren al klaar te maken. Zodat jij niet meer de keuken in hoeft als de gasten er al zijn. Ideaal toch? Het is echt mijn favoriete toetje!
Maak de dulce de leche met de gecondenseerde kokosmelk (ik had dat al een paar weken van te voren gedaan). Deze is volledig lactosevrij. Recept hiervan vind je ook onderaan. Het blije moet 3 uur koken, ik kook er altijd een aantal tegelijk, de blikjes blijven lang goed.
Ik hou van flinke toetjes, je kunt ook alles over 4 kleinere glaasjes verdelen voor kleinere desserts waar je nog de laatste gaatjes mee vult haha.
Maak de koekjes fijn in de keukenmachine of doe in een plastic zakje. Ik gebruik tegenwoordig een zakje met zip sluiting, deze zijn net wat steviger. En rol er dan met een deegroller overheen.

Pak twee leuke glaasjes (leuk als ze doorzichtig zijn) en verdeel de helft van alle kruimels over de 2 glaasjes.

Vervolgens snij je de bananen in 12 dunne plakjes.
En klop de slagroom stijf met het zakje klopfix. Voeg nu 2 eetlepels suiker en de vanille aroma toe en roer er doorheen met een spatel.
En schep nu 2 eetlepels lactosevrije slagroom eroverheen. Giet daar overheen een eetlepel dulce de leche. Verdeel 3 plakjes banaan daar overheen. En herhaal deze stap en hou een klein beetje kruimels over voor de topping.

Strooi de laatste kruimels er ook overheen samen met wat pure hagelslag (kan melk bevatten). En klaar zijn je banoffee toetjes. Heel gemakkelijk voor te bereiden. Zet voor het opdienen nog even in de koelkast.


Banoffee Pie - Lactosevrijeten.nl
Dulce de Leche vegan - Lactoservrijeten.nl
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak de koekjes fijn in de keukenmachine of doe in een plastic zakje. Ik gebruik tegenwoordig een zakje met zip sluiting, deze zijn net wat steviger. En rol er dan met een deegroller overheen.

Pak twee leuke glaasjes (leuk als ze doorzichtig zijn) en verdeel de helft van alle kruimels over de 2 glaasjes.

Vervolgens snij je de bananen in 12 dunne plakjes.
En klop de slagroom stijf met het zakje klopfix. Voeg nu 2 eetlepels suiker en de vanille aroma toe en roer er doorheen met een spatel.
En schep nu 2 eetlepels lactosevrije slagroom eroverheen. Giet daar overheen een eetlepel dulce de leche. Verdeel 3 plakjes banaan daar overheen. En herhaal deze stap en hou een klein beetje kruimels over voor de topping.

Strooi de laatste kruimels er ook overheen samen met wat pure hagelslag (kan melk bevatten). En klaar zijn je banoffee toetjes. Heel gemakkelijk voor te bereiden. Zet voor het opdienen nog even in de koelkast.

