Banoffee Pie lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 8-10 stukken lactosevrije banoffee pie.

Deze banoffee taart heb ik een aantal jaar geleden ook al gemaakt, maar helaas is het recept verloren gegaan toen ik problemen had met de site. Dus deze banoffee pie stond al lang op mijn lijstje. Laatst maakte Anouk van levenzonderlactose (instagram) de lactosevrije dulce de leche van de site, zo leuk dat ze mij getagd had. Ik vroeg haar wat ze voor recept ermee gemaakt had en dat was dus ook banoffeetaart. En ik dacht die ga ik volgend weekend ook maken, zo gezegd zo gedaan. Ik had destijds de inspiratie bij de Zoetekauw vandaan. Dat had ik nog onthouden. Ik ben even naar dit lekkere recept gegaan en ik heb er een leuke twist aan gegeven al zeg ik het zelf. En natuurlijk heb ik het recept aangepast naar lactosevrij.

Wel even een paar puntjes bij deze taart. De dulce de leche kun je het beste een dag van te voren maken, zodat het goed afgekoeld is. Ik heb 3 blikjes tegelijk laten koken, dus er staan er nu nog 2 in de voorraadkast. Daar ga ik sowieso nog een lekker toetje mee maken. Dus die heb je nog van mij tegoed. Ik kreeg de vraag of je een erge kokossmaak proeft, je proeft een hele lichte vleug van kokos. In de taart proef je het nauwelijks. Echt een top vervanger deze kokosmelk van Nature's charme.

Ook heb ik bij dit recept de lactase druppels van Disolact gebruikt. Ik koop meestal MinusL slagroom, maar dan zou ik voor dit recept 3 pakjes moeten kopen, en dat kostte me dan ongeveer €6,-. Ik dacht dat doen we deze keer anders, ik heb een pakje gewone slagroom van €2,- gekocht en ik heb er de dag ervoor 10 lactasedruppels aan toegevoegd. Binnenkort een blogje hierover. Hieronder vind je de link van een proefverpakking van de lactase drops. Aanrader kan ik je vertellen.

Nog even over deze taart, de bodem is standaard met digestives maar o zo'n lekkere combinatie met de lactosevrije dulce de leche, banaan, de lactosevrije slagroom en de pure chunks. Je kunt natuurlijk pure hagelslag gebruiken, maar ik was heel benieuwd naar deze chunks en ze passen er perfect bij.

banoffee

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd3 urenTotale tijd3 uren 20 minuten

 250 g digestives (kan melk bevatten)
 150 g plantaardige boter wajang, plantenmargarine en Flora
 1 blikje dulce de leche (recept vind je onderaan)
 3 bananen
 500 ml slagroom met lactase druppels of gebruik MinusL of Alpro
 2 zakjes klopfix
 1 flinke eetl vanille aroma Dr. Oetker
 3 eetl suiker
 chunks extra puur de Ruijter (kan melk bevatten)
 olijfolie

1

Voordat je begint moet je de dulce de leche (karamelpasta) maken. Recept vind je onderaan.

2

En als je net zoals mij ook lactasedruppels gebruikt dan moet je ook even 24uur van te voren de lactase druppels toevoegen aan de slagroom.

3

Vervolgens ga je de dag erna aan de slag met de bodem. Doe de digestives in de keukenmachine en maak ze fijn. Of doe de koekjes in een stevig zakje (zipper) en maak de koekjes fijn met een deegroller.

4

Smelt de lactosevrije boter in een steelpan en laat smelten.

5

Bedek een springbodem (22cm) met bakpapier. Vet de randen in met olijflolie.

6

Meng de koekkruimels met de lactosevrije gesmolten boter met een lepel. En verdeel nu alles over de springvorm. Maak een klein randje erlangs. Duw alles goed aan met de lepel. En zet de bodem even in de koelkast.

7

Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker en de zakjes klopfix toe.

8

Klop de slagroom bijna stijf, voeg de vanille aroma toe en klop nog even verder tot de slagroom stijf is en je de bak op zijn kop kan houden en de slagroom erin blijft hangen.

9

Haal vervolgens de springvorm uit de koelkast en verdeel het hele blikje dulce de leche eroverheen.

10

Snij de banaan in plakjes van ongeveer 1 cm dik. En verdeel deze over de dulce de leche.

11

Doe de slagroom in een spuitzak en spuit mooie kleine toefjes op de banoffee pie. Zorg dat je geen lege plekken meer ziet.

12

Verdeel de pure chunks eroverheen en klaar is je heerlijke taart!

banoffee

13

Zet hem nu nog een paar uurtjes in de koelkast zodat hij iets steviger wordt.

banoffee

14

De dulce de leche loopt er iets uit met het aansnijden, dat was bij mij ook zoals je kunt zien op de foto.

banoffee

15

Geniet!!

banoffee


Dulce de leche - Lactosevrijeten
Banoffee pie - De Zoetekauw
Lactase drops - Disolut

Ingredienten

 250 g digestives (kan melk bevatten)
 150 g plantaardige boter wajang, plantenmargarine en Flora
 1 blikje dulce de leche (recept vind je onderaan)
 3 bananen
 500 ml slagroom met lactase druppels of gebruik MinusL of Alpro
 2 zakjes klopfix
 1 flinke eetl vanille aroma Dr. Oetker
 3 eetl suiker
 chunks extra puur de Ruijter (kan melk bevatten)
 olijfolie

Stappen

1

Voordat je begint moet je de dulce de leche (karamelpasta) maken. Recept vind je onderaan.

2

En als je net zoals mij ook lactasedruppels gebruikt dan moet je ook even 24uur van te voren de lactase druppels toevoegen aan de slagroom.

3

Vervolgens ga je de dag erna aan de slag met de bodem. Doe de digestives in de keukenmachine en maak ze fijn. Of doe de koekjes in een stevig zakje (zipper) en maak de koekjes fijn met een deegroller.

4

Smelt de lactosevrije boter in een steelpan en laat smelten.

5

Bedek een springbodem (22cm) met bakpapier. Vet de randen in met olijflolie.

6

Meng de koekkruimels met de lactosevrije gesmolten boter met een lepel. En verdeel nu alles over de springvorm. Maak een klein randje erlangs. Duw alles goed aan met de lepel. En zet de bodem even in de koelkast.

7

Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker en de zakjes klopfix toe.

8

Klop de slagroom bijna stijf, voeg de vanille aroma toe en klop nog even verder tot de slagroom stijf is en je de bak op zijn kop kan houden en de slagroom erin blijft hangen.

9

Haal vervolgens de springvorm uit de koelkast en verdeel het hele blikje dulce de leche eroverheen.

10

Snij de banaan in plakjes van ongeveer 1 cm dik. En verdeel deze over de dulce de leche.

11

Doe de slagroom in een spuitzak en spuit mooie kleine toefjes op de banoffee pie. Zorg dat je geen lege plekken meer ziet.

12

Verdeel de pure chunks eroverheen en klaar is je heerlijke taart!

banoffee

13

Zet hem nu nog een paar uurtjes in de koelkast zodat hij iets steviger wordt.

banoffee

14

De dulce de leche loopt er iets uit met het aansnijden, dat was bij mij ook zoals je kunt zien op de foto.

banoffee

15

Geniet!!

banoffee

Banoffee Pie lactosevrij