Avocadosoep lactosevrij

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit recept is voor 2-3 personen.
Dit is mijn tweede recept met de gekregen Eat me avocado's. En ook dit recept is weer een blijvertje. Deze heerlijke avocadosoep smaakt heerlijk romig. Lekker voor bij de lunch maar ook heel erg lekker als voorgerecht. Misschien ook een leuke tip voor de Kerst. Je kunt heel gemakkelijk het recept verdubbelen. Tip: Ben jij vegan? Laat de kipfilet dan weg en gebruik een groente-bouillonblokje en plantaardige kookroom.
Fructosearm: Let op met de hoeveelheid avocado, ik kan een kleine hoeveelheid verdragen. Gebruik het groen van de lente-ui. Let op het bouillonblokje en de kruiden. Gebruik de kookroom van Blueband lactosevrij finesse, Alpro cuisine, Dream almond of de haver cuisine van Oatly.

Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd35 minuten
 1 kipfilet
 2 avocado's
 2 steeltjes lente-ui
 1 cm gember
 scheutje olie
 800 ml water
 1 groente/ kip bouillonblokje Jumbo/Maggi (kan melk bevatten)
 2 eetl zongedroogde tomaten
 snufje peper
 snufje chilipoeder
 scheutje citroensap
 scheutje kookroom Blueband lactosevrij finess, Alpro cuisine, Dream almond of de haver cuisine van Oatly
 1 theel gedroogde/verse rozemarijn
1

Doe water in een kookpan. En doe de kipfilet in het water en breng aan de kook. Kook de kipfilet in 10 tot 15 minuten gaar. Snij de kip doormidden, en als hij helemaal wit is van binnen is deze gaar. Probeer met een mes en vork de kip een beetje uit elkaar te trekken en breek er kleine stukjes van.

2

Snij de lente-ui fijn. Doe wat olie in een andere kookpan en voeg de lente-ui toe. Bak een paar minuten.

3

Snij ondertussen de gember fijn. Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de twee helften van elkaar af. En verwijder de pit. Schep met een lepel het groen van de avocado eruit. Snij in grove stukken. Voeg de gember en de avocado toe aan de lente-ui en bak even kort mee.

4

Voeg nu het water en het bouillonblokje toe. Roer even goed door. En breng het aan de kook. Laat de avocadosoep ongeveer ruim 5 minuten koken.

5

Haal de pan van het vuur en maak alles fijn met de staafmixer. Vind je de soep nog te dik? Voeg dan nog wat water toe.

6

Snij de zongedroogde tomaten heel fijn. En snij eventueel de rozemarijn fijn of gebruik gedroogde.

7

Voeg de kruiden, kookroom, gekookte kipfilet, citroensap en de fijn gesneden zongedroogde tomaten toe.

Ingrediënten

 1 kipfilet
 2 avocado's
 2 steeltjes lente-ui
 1 cm gember
 scheutje olie
 800 ml water
 1 groente/ kip bouillonblokje Jumbo/Maggi (kan melk bevatten)
 2 eetl zongedroogde tomaten
 snufje peper
 snufje chilipoeder
 scheutje citroensap
 scheutje kookroom Blueband lactosevrij finess, Alpro cuisine, Dream almond of de haver cuisine van Oatly
 1 theel gedroogde/verse rozemarijn

Aanwijzingen

1

Doe water in een kookpan. En doe de kipfilet in het water en breng aan de kook. Kook de kipfilet in 10 tot 15 minuten gaar. Snij de kip doormidden, en als hij helemaal wit is van binnen is deze gaar. Probeer met een mes en vork de kip een beetje uit elkaar te trekken en breek er kleine stukjes van.

2

Snij de lente-ui fijn. Doe wat olie in een andere kookpan en voeg de lente-ui toe. Bak een paar minuten.

3

Snij ondertussen de gember fijn. Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de twee helften van elkaar af. En verwijder de pit. Schep met een lepel het groen van de avocado eruit. Snij in grove stukken. Voeg de gember en de avocado toe aan de lente-ui en bak even kort mee.

4

Voeg nu het water en het bouillonblokje toe. Roer even goed door. En breng het aan de kook. Laat de avocadosoep ongeveer ruim 5 minuten koken.

5

Haal de pan van het vuur en maak alles fijn met de staafmixer. Vind je de soep nog te dik? Voeg dan nog wat water toe.

6

Snij de zongedroogde tomaten heel fijn. En snij eventueel de rozemarijn fijn of gebruik gedroogde.

7

Voeg de kruiden, kookroom, gekookte kipfilet, citroensap en de fijn gesneden zongedroogde tomaten toe.

Avocadosoep lactosevrij