Aspergesoep van schillen en bleekselderij

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit recept voor aspergesoep van schillen en bleekselderij is voor 4 personen.

Yes het seizoen van de asperges is weer alweer even aangebroken! Heb je een lekker lactosevrij recept gemaakt met asperges, en gooi je de kontjes en schillen weg? Niet doen, daar kun je nog een lekker dun soepje van maken wat perfect smaakt bij de lunch of als voorafje! Maak deze aspergesoep met schillen en bleekselderij en gooi het als laatste even door de zeef en smullen maar! Zo heb je een heerlijke dunne soep die heel simpel te maken is en ook nog eens gezond is.

Eerder maakte ik ook al een soepje met bosui en asperge schillen en kontjes, check het recept even onderaan. Daar vind je gelijk alle recepten met asperges! Laats maakte ik bijvoorbeeld de krokante asperges uit de airfyer, aanradertje hoor!

aspergesoep van schillen en bleekselderij
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten
 2 steeltjes bleekselderij
 scheutje plantaardige margarine
 schillen en klontjes van 500 gram asperges
 1 eetlepel keukengoud Verstegen
 1 l water
 bosui voor de garnering
1

Snij de bleekselderij fijn.

2

Doe een scheutje olijfolie in de kookpan. En voeg de bleekselderij toe.

3

Laat deze even een paar minuten fruiten, voeg daarna de schillen en de kontjes van de asperges toe. En bak deze ook even een paar minuten mee.

4

Voeg het keukengoud toe en roer even goed door.

aspergesoep van schillen en bleekselderij

5

Voeg het water toe en breng de soep aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken.

6

Pureer de soep en haal even door de zeef, zodat je een dunne egale soep krijgt. Geniet van je simpele maar o zo gezonde soep met pit!

7

Top af met wat fijn gesneden bosui.

aspergesoep van schillen en bleekselderij

8


Recepten met asperges - Lactosevrijeten
Kroonophetwerk
Aspergecentrum
Verstegen - Keukengoud

Ingrediënten

 2 steeltjes bleekselderij
 scheutje plantaardige margarine
 schillen en klontjes van 500 gram asperges
 1 eetlepel keukengoud Verstegen
 1 l water
 bosui voor de garnering

Aanwijzingen

1

Snij de bleekselderij fijn.

2

Doe een scheutje olijfolie in de kookpan. En voeg de bleekselderij toe.

3

Laat deze even een paar minuten fruiten, voeg daarna de schillen en de kontjes van de asperges toe. En bak deze ook even een paar minuten mee.

4

Voeg het keukengoud toe en roer even goed door.

aspergesoep van schillen en bleekselderij

5

Voeg het water toe en breng de soep aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken.

6

Pureer de soep en haal even door de zeef, zodat je een dunne egale soep krijgt. Geniet van je simpele maar o zo gezonde soep met pit!

7

Top af met wat fijn gesneden bosui.

aspergesoep van schillen en bleekselderij

8

Aspergesoep van schillen en bleekselderij

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *