Aardbei-rabarbercrumble lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 6 personen.

We love crumble, you too? Heerlijk met een bolletje lactosevrij ijs erbij en een flinke toef lactosearme slagroom van MinusL of lactosevrije slagroom van Alpro en smullen maar. Je kunt er mij voor wakker maken hoor. Ik ben er gek op samen met mijn moeder. Ik heb al heel vaak de andere crumbles van de site gemaakt voor haar. Het is ook een makkelijk toetje, ik warm het altijd weer even tot lauwwarm op en dan heb je gelijk een hele portie.

Ik voeg wat koekkruiden toe voor een heerlijke extra smaak. Echt even genieten als je van rabarber en aardbeien houdt.

*Fructosearm: Vervang de suiker door druivensuiker.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd40 minuten

 Voor de vulling:
 1 bos rabarber (600 ร  700 gram)
 250 g aardbeien
 45 g suiker
 1 theel koekkruiden
 Voor de crumble:
 100 g zelfrijzend bakmeel
 80 g witte basterdsuiker
 1 zakje vanillesuiker
 70 g plantaardige boter wajang/plantenmargarine
 olie of bakspray
 2 eetl paneermeel
 flink handje cruesli zelfgemaakt of uit de winkel
 flink handje walnoten

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 30 min).

2

Meng het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker en de vanillesuiker goed door elkaar met een lepel.

3

Voeg de stukjes lactosevrije boter toe. Wrijf het mengsel tussen je vingers totdat je een kruimelig deeg krijgt.

4

Vet de ovenschaal in met bakspray of olie. En strooi de paneermeel over de bodem, die neemt straks het vocht op van het fruit.

5

Schil de rabarber met een dunschiller en snij ze in kleine stukjes.

6

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes en snij ook in stukjes. Doe het fruitย in de ovenschaal en verdeel over de bodem. Stooi er nu de koekkruiden en de suiker overheen en roer even door met een lepel zodat alles goed verdeeld wordt.

7

En strooi daar de deegkruimels en wat cruesli (zelfgemaakt of uit de winkel) en walnoten weer overheen. Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven en bak de aardbei-rabarbercrumble lichtbruin en krokant.

8

Als je hem al iets eerder hebt gemaakt en toch warm wilt serveren, verwarm je de oven voor op 225 graden hete lucht en doe de rabarber crumble er dan nog voor ongeveer 5 minuten in.


Cruesli zelf gemaakt - lactosevrij, fructosevrij en glutenvrij

Ingredienten

 Voor de vulling:
 1 bos rabarber (600 ร  700 gram)
 250 g aardbeien
 45 g suiker
 1 theel koekkruiden
 Voor de crumble:
 100 g zelfrijzend bakmeel
 80 g witte basterdsuiker
 1 zakje vanillesuiker
 70 g plantaardige boter wajang/plantenmargarine
 olie of bakspray
 2 eetl paneermeel
 flink handje cruesli zelfgemaakt of uit de winkel
 flink handje walnoten

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 30 min).

2

Meng het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker en de vanillesuiker goed door elkaar met een lepel.

3

Voeg de stukjes lactosevrije boter toe. Wrijf het mengsel tussen je vingers totdat je een kruimelig deeg krijgt.

4

Vet de ovenschaal in met bakspray of olie. En strooi de paneermeel over de bodem, die neemt straks het vocht op van het fruit.

5

Schil de rabarber met een dunschiller en snij ze in kleine stukjes.

6

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes en snij ook in stukjes. Doe het fruitย in de ovenschaal en verdeel over de bodem. Stooi er nu de koekkruiden en de suiker overheen en roer even door met een lepel zodat alles goed verdeeld wordt.

7

En strooi daar de deegkruimels en wat cruesli (zelfgemaakt of uit de winkel) en walnoten weer overheen. Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven en bak de aardbei-rabarbercrumble lichtbruin en krokant.

8

Als je hem al iets eerder hebt gemaakt en toch warm wilt serveren, verwarm je de oven voor op 225 graden hete lucht en doe de rabarber crumble er dan nog voor ongeveer 5 minuten in.

Aardbei-rabarbercrumble lactosevrij