Zelfgemaakte muesli met cranberry’s

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit recept is voor een grote pot zelfgemaakte muesli met cranberry's.

Muesli, je koopt het gemakkelijk in de supermarkt ook zonder toegevoegde suikers. Maar het is ook erg leuk en makkelijk om zelf te maken. Het is niet alleen super simpel maar omdat je zelf kunt toevoegen wat je lekker vind valt het altijd goed in de smaak. Zelf koos ik voor gedroogde cranberry's, lijnzaad en chiazaad.

En de amandelen, cashewnoten, pompoenpitten en sesamzaad maken het helemaal af vind ik. En als je deze even een paar minuten roostert in een droge koekenpan geef je nog meer smaak aan je muesli. Maar je kunt deze stap ook gemakkelijk overslaan, dan is je gezonde zelfgemaakte muesli nog sneller klaar.

Deze zelfgemaakte muesli smaakt heerlijk in een schaaltje lactosearme of plantaardige melk. Meng hier nog wat vers fruit doorheen.
Maar mijn favoriete combinatie is met lactosearme of plantaardige yoghurt, pindakaas, banaan en honing. Maar ook hier kun je weer eindeloos mee variëren.

Variatietips:
- Vervang de cranberries eens door gedroogde appels, abrikozen, dadels, mango, pruimen, vijgen of blanke rozijnen
- Gebruik andere noten en zaden.
- Voeg geraspte kokos of kokossnippers toe.
- Gebruik glutenvrije havermout als je geen gluten kan verdragen. Leev heeft ook havermout grof verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Hou jij nou liever van krokante muesli? Bekijk hieronder mijn granola recepten eens. Ik maak deze vaak in de oven of in de koekenpan.

zelfgemaakte muesli

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten

 200 g havermout grof (eventueel glutenvrij)
 40 g lijnzaad (eventueel gebroken)
 20 g chiazaad
 50 g krenten/ rozijnen
 50 g gedroogde cranberry's
 80 g amandelen
 40 g cashewnoten
 20 g sesamzaad
 40 g pompoenpitten

1

Doe de havermout in een kom.

2

Voeg het lijnzaad, chiazaad, krenten/ rozijnen en de cranberry's toe. En roer even door.

3

Snij de amandelen en de cashewnoten fijn en voeg samen met de sesamzaadjes en pompoenpitten toe aan de havermout.

4

Voor meer smaak? Rooster de amandelen en de cashewnoten dan ongeveer 5-10 minuten in een droge koekenpan en voeg de laatste paar minuten het sesamzaad en de pompoenpitten toe. Laat even afkoelen en voeg dan toe aan de havermout. En roer als laatste alles goed door.

5

En klaar is je simpele muesli zonder toegevoegde suikers.

zelfgemaakte muesli

6

zelfgemaakte muesli.

7

zelfgemaakte muesli.

8


Lactosevrije granola recepten - Lactosevrijeten

Ingrediënten

 200 g havermout grof (eventueel glutenvrij)
 40 g lijnzaad (eventueel gebroken)
 20 g chiazaad
 50 g krenten/ rozijnen
 50 g gedroogde cranberry's
 80 g amandelen
 40 g cashewnoten
 20 g sesamzaad
 40 g pompoenpitten

Aanwijzingen

1

Doe de havermout in een kom.

2

Voeg het lijnzaad, chiazaad, krenten/ rozijnen en de cranberry's toe. En roer even door.

3

Snij de amandelen en de cashewnoten fijn en voeg samen met de sesamzaadjes en pompoenpitten toe aan de havermout.

4

Voor meer smaak? Rooster de amandelen en de cashewnoten dan ongeveer 5-10 minuten in een droge koekenpan en voeg de laatste paar minuten het sesamzaad en de pompoenpitten toe. Laat even afkoelen en voeg dan toe aan de havermout. En roer als laatste alles goed door.

5

En klaar is je simpele muesli zonder toegevoegde suikers.

zelfgemaakte muesli

6

zelfgemaakte muesli.

7

zelfgemaakte muesli.

8

Zelfgemaakte muesli met cranberry’s

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *