Dit recept is voor ongeveer 8-10 personen.
Deze lactosevrije cakerol wil ik al zolang maken, en eindelijk is het er van gekomen. Om even eerlijk te beginnen, ik heb hem jaren geleden weleens gemaakt en toen was hij finaal mislukt. En ik durfde er eigenlijk niet meer aan te beginnen. Maar nu kreeg ik een recept van mijn nicht en ik trok de stoute schoenen aan en ben aan de bak gegaan haha. En ik heb mezelf overtroffen, want hij is goed uit de oven gekomen. Hij was niet helemaal pefect, de ene kant was wat dikker dan de rest. Maar hé, oefening baart kunst en het hoeft allemaal niet perfect te zijn, als de smaak maar lekker is toch?
Ik heb een laagje lemon curd op de cakerol gesmeerd. En ik heb de lactosevrije slagroom met roomkaas van Arla lactofree gemengd met de mixer en deze op de lemon curd gesmeerd. De lemon curd heb ik nu kant en klaar gekocht, maar binnenkort wil ik hem zelf eens gaan maken. Maar voor nu heb ik die uit de supermarkt gebruikt. Ook lekke en makkelijk. Met een cakerol kun je eindeloos variëren dus je zult deze Zomer vast nog wel een paar recepten voor nieuwe cakerollen tegenkomen. Zo lekker met room en fruit.
Super leuk om voor Moederdag te maken.

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (oventijd 10 minuten).
Scheid de eieren. Doe het eiwit, 75 gram van de suiker en het snufje zout in een vetvrije kom. Maak je kom eventueel even schoon met een doekje en citroensap.

Mix dit met de mixer met garde stijf.
Doe vervolgens de eierdooier, 75 gram suiker en het warme water in een andere kom. MIx dit met de mixer met garde even een paar minuten door.

Voeg beide mengsels samen in één kom en zeef hier de bloem boven.

Spatel de bloem rustig door het ei mengsel en zorg ervoor dat het beslag lekker luchtig blijft.
Bedek een bakplaat met bakpapier. En verdeel het beslag met een spatel over de bakplaat.
Schuif het beslag de oven in en bak in ongeveer 10 minuten gaar.
Leg alvast een theedoek klaar en strooi daaroverheen wat poedersuiker.

Zodra de cake klaar is rol je hem in de theedoek. Doe het voorzichtig om scheuren te voorkomen. Ik had hem in de breedte opgerold maar als je het in de lengte doet krijg je een mooier resultaat. En laat afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom stijf met een half zakje klopfix en voeg de roomkaas hieraan toe. En spatel even door.
Verdeel nu de lemoncurd over de cakerol. En daarna verdeel je het slagroom mengsel eroverheen.
Rol hem nu weer voorzichtig terug. Verdeel er nog flink wat poedersuiker overheen. En zet terug in de koelkast zodat hij wat steviger wordt.

Aanvallen maar!



Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (oventijd 10 minuten).
Scheid de eieren. Doe het eiwit, 75 gram van de suiker en het snufje zout in een vetvrije kom. Maak je kom eventueel even schoon met een doekje en citroensap.

Mix dit met de mixer met garde stijf.
Doe vervolgens de eierdooier, 75 gram suiker en het warme water in een andere kom. MIx dit met de mixer met garde even een paar minuten door.

Voeg beide mengsels samen in één kom en zeef hier de bloem boven.

Spatel de bloem rustig door het ei mengsel en zorg ervoor dat het beslag lekker luchtig blijft.
Bedek een bakplaat met bakpapier. En verdeel het beslag met een spatel over de bakplaat.
Schuif het beslag de oven in en bak in ongeveer 10 minuten gaar.
Leg alvast een theedoek klaar en strooi daaroverheen wat poedersuiker.

Zodra de cake klaar is rol je hem in de theedoek. Doe het voorzichtig om scheuren te voorkomen. Ik had hem in de breedte opgerold maar als je het in de lengte doet krijg je een mooier resultaat. En laat afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom stijf met een half zakje klopfix en voeg de roomkaas hieraan toe. En spatel even door.
Verdeel nu de lemoncurd over de cakerol. En daarna verdeel je het slagroom mengsel eroverheen.
Rol hem nu weer voorzichtig terug. Verdeel er nog flink wat poedersuiker overheen. En zet terug in de koelkast zodat hij wat steviger wordt.

Aanvallen maar!


