Dit recept voor dadels met ontbijtspek is voor 20 porties.
Zeg dadels en ik wordt blij. Het is weer zover, ik heb een nieuwe verslaving. En deze keer is tie verslaving ook nog eens een partijtje gezond. Ja die dadel dan. De ontbijtspek die ik in dit recept gebruikt heb minder. Maar zo en nu dan als lekker borrelhapje kan dat best een keer! Of ja recept, een echt recept kun je het ook weer niet noemen het is maar met 2 ingrediënten. Maar dit is zo lekker. De zoete van de dadels en het hartige van de ontbijtspek. Ik wilde dit echt met jullie delen. Toen ik online aan het zoeken was naar een lekker borrelhapje kwam ik bij de Albert Heijn uit. Ik heb de dadels zonder pit gebruikt, maar je kunt ook medjoul dadels gebruiken. Haal dan zelf de pit er even uit.
Ook zag ik dat je ze met (lactosevrije of vegan) roomkaas kan vullen, snij ze even open. Vul ze met de roomkaas en rol er een half plakje ontbijtspek omheen. Of met zachte geitenkaas als je nog een beetje lactose verdragen kan. Als je geen sporen van lactose kan verdragen dan kun je de geitenkaas beter niet gebruiken.
Ik maakte ze laatst voor de verjaardag van onze zoon, het is eens een keer wat anders dan de saaie kaas met worst hè? De één houdt ervan en de ander niet maar hier was het een succes. Dadels zijn zo veelzijdig, laatst heb ik ze nog toegevoegd aan een lactosevrij bananenbrood, de dadels gevuld met vegan roomkaas en chocola en ik maakte er verrukkelijke dadelballetjes van. Check de links van de recepten hieronder.

Verwarm de oven voor op 190 graden hetelucht (oventijd 10-12 minuten).
Snij elk plakje ontbijtspek door de helft.
Rol elke helft om 1 dadel heen.
Bedek een bakplaat met bakpapier en de verdeel hier de dadels met ontbijtspek overheen.
Bak ze in 10 -12 minuten en laat even iets afkoelen.

En laat je gasten verrassen met deze heerlijke snack!


Dadels met roomkaas en chocola - Lactosevrijeten
Lactosevrije bananenbrood - Lactosevrijeten
Dadelballetjes met chocola - Lactosevrijeten
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 190 graden hetelucht (oventijd 10-12 minuten).
Snij elk plakje ontbijtspek door de helft.
Rol elke helft om 1 dadel heen.
Bedek een bakplaat met bakpapier en de verdeel hier de dadels met ontbijtspek overheen.
Bak ze in 10 -12 minuten en laat even iets afkoelen.

En laat je gasten verrassen met deze heerlijke snack!

