Dit recept voor geroosterde tomaten-wortelsoep is voor 4 personen.
Soep zonder bouillontabletje? Jazeker dat kan, rooster je groente in de oven en kook de soep daarna nog 5 minuten. Voeg zout, peper en chilipoeder toe. En je soep zit bomvol smaak. Deze geroosterde tomaten-wortelsoep is zo ontzettend lekker. Ik wist al wel dat je tomatensoep op 100 verschillende manieren kan maken. Maar geroosterde tomaten-wortelsoep had ik nog nooit gegeten.
Mijn buik reageert ook niet zo lekker op knoflook dus de knoflook haal ik er tussenuit wanneer ik alle groente uit de oven haal en in de pan doe. Maar je kunt de knoflook ook makkelijk mee pureren zoals in het recept als jij hier geen last van hebt.
Als je de soep over de borden verdeeld kun je nog wat lactosevrije crème fraîche gebruiken. Zelf gebruik ik graag de lactosevrije crème fraîche van Arla lactofree. Maar je kunt ook haver fraîche gebruiken. Deze is volledig lactosevrij doordat deze op basis is van haver. Je kunt ze tegenwoordig bij Albert Heijn en Lidl kopen.

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (oventijd 25 minuten).
Halveer de tomaten.

Snij je wortels en knoflook fijn.

Leg de tomaten met de vruchtvlees kant naar boven op een bakplaat. Leg de in stukken gesneden wortel en knoflook erbij.
Giet de olijfolie over de groenten heen en bestrooi ruim met zout, rozemarijn en een beetje chilipoeder.

Laat de groenten in ongeveer 25 minuten gaar worden in de oven.

Haal de bakplaat uit de oven en doe alle groenten inclusief het vocht in een kookpan. Vul aan met 200 ml water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken.

Maak er met een staafmixer een gladde soep van. Als je hem nog te dik vind, voeg dan wat water toe. En voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
Verdeel over de borden en voeg per bord een eetlepel lactosevrije crème fraîche toe. En strooi er nog wat rozemarijn overheen.

En nu heb je een heerlijke tomaten-wortelsoep met bomvol smaak zonder bouillontablet of zakjes mix.


Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (oventijd 25 minuten).
Halveer de tomaten.

Snij je wortels en knoflook fijn.

Leg de tomaten met de vruchtvlees kant naar boven op een bakplaat. Leg de in stukken gesneden wortel en knoflook erbij.
Giet de olijfolie over de groenten heen en bestrooi ruim met zout, rozemarijn en een beetje chilipoeder.

Laat de groenten in ongeveer 25 minuten gaar worden in de oven.

Haal de bakplaat uit de oven en doe alle groenten inclusief het vocht in een kookpan. Vul aan met 200 ml water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken.

Maak er met een staafmixer een gladde soep van. Als je hem nog te dik vind, voeg dan wat water toe. En voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
Verdeel over de borden en voeg per bord een eetlepel lactosevrije crème fraîche toe. En strooi er nog wat rozemarijn overheen.

En nu heb je een heerlijke tomaten-wortelsoep met bomvol smaak zonder bouillontablet of zakjes mix.

