Dit recept voor zilvervliesrijst met kruidig gehakt is voor ongeveer 4 personen.
Simpele recepten met maar een paar ingrediënten (die je vaak ook al in huis hebt), daar hou ik van. Omdat het met een lactose-intolerantie soms toch al een hele zoektocht is, is het heel fijn om ook eens wat makkelijks op tafel te zetten. Voorheen gebruikte ik altijd witte rijst, maar tegenwoordig staat de zilvervliesrijst standaard in de voorraadkast. Veel voedzamer en gezonder.
En heb jij weleens met paksoi gekookt, ik heb het regelmatig in huis omdat wij het heel lekker vinden. Ik maak er salades mee, of wok het met andere groente. Dit recept voor zilvervliesrijst met kruidig gehakt past paksoi ook perfect. Paksoi of pak-choi is een langbladige open Chinese kool met groene bladeren en spierwitte bladstelen van Aziatische origine. De groente is het gehele jaar verkrijgbaar en vaak afkomstig van Nederlandse glasteelt, maar ze komt ook uit Aziatische landen, Israël en Zuid-Europa.
Ben je benieuwd naar nog meer recepten met zilvervliesrijst? Klik op de link onder dit recept.
Hieronder vind je ook een heerlijk recept met paksoi, die ik kreeg ik van een trouwe volgster, ook een aanradertje hoor!
Als je ook geen gluten kan verdragen; gebruik dan glutenvrije sojasaus (go-tan of kikkoman) of tamari. En dan kun je niet alleen met een lactose-intolerantie onbezorgd genieten maar ook als je geen gluten kan verdragen.

Kook de rijst zoals beschreven staat op de verpakking gaar. En giet deze af. Vervolgens plaats je deksel even terug op de pan.
Snij de paksoi en de lente ui fijn. Doe een klein scheutje water in de koekenpan en bak de paksoi en lente ui ongeveer 15 minuten.
Doe ondertussen de olijfolie in de hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg de gezeefde tomaten, sojasaus, kruiden en gedroogde kruiden en de stemgember toe. En laat even pruttelen.
Garneer met de basilicum. Voeg alles samen en je hebt een heerlijk maaltje!


Recepten met zilvervliesrijst
Paksoi recept - Surinaamse eiermie met kippenpootjes
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de rijst zoals beschreven staat op de verpakking gaar. En giet deze af. Vervolgens plaats je deksel even terug op de pan.
Snij de paksoi en de lente ui fijn. Doe een klein scheutje water in de koekenpan en bak de paksoi en lente ui ongeveer 15 minuten.
Doe ondertussen de olijfolie in de hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg de gezeefde tomaten, sojasaus, kruiden en gedroogde kruiden en de stemgember toe. En laat even pruttelen.
Garneer met de basilicum. Voeg alles samen en je hebt een heerlijk maaltje!

