Dit recept voor wortel-tortillachips is voor 1 persoon.
Snacken, ik hou ervan. Heerlijk met een borrel erbij en genieten maar. De laatste tijd probeer ik dat iets minder te doen. Want ik zat in de winter bijna elke avond wel aan een bakje chips. En ik ben er nu achter gekomen dat ik ook prima zonder kan. Maar daar wil ik wel graag wat lekkers en verantwoord voor in de plek snaaien. Dat dan weer wel. Denk aan een handje noten, een bakje lactosevrije kwark met extra pure chocolade of kipfilet gesneden. En ik genoot ook een avond van deze heerlijke wortel-tortillachips.
Dit ga ik zeker nog vaker maken. Ik gebruikte de ras el hanout kruiden van Green Gypsy spices. Die zijn zo lekker! Ik maak al een tijdje recepten met de kruiden en nu vond ik het weer hoog tijd worden om weer eens een recept met de kruiden op mijn eigen blog te plaatsen. Je kunt ook It's a wrap kruiden van Green Gypsy gebruiken voor de guacemole.
Maar ik heb deze keer de guacemole van Euroma gebruikt. Koriander, chili en citroen voeren de boventoon in deze guacamolekruiden. Een ideale melange om snel en eenvoudig zelfgemaakte guacamole bij tortillachips of andere Mexicaanse gerechten te serveren. Met deze kruidenmix haal je de Mexicaanse keuken in huis. Alle links van deze producten vind je onderaan van dit recept.

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht (oventijd 8-10 minuten).
Snij de wrap met een pizza snijder in 8 stukken.

Doe de olie en de ras el ranout kruiden in een schaaltje. Roer even door. Haal de wraps er aan beide kanten doorheen.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. En bak de wortel-tortillachips in ongeveer 8-10 minuten knapperig.

Maak ondertussen de guacemole met de kruiden van Euroma.
Doe de avocado in een schaaltje, voeg de guacemolekruiden, snufje zout en de lactosevrije crème fraîche of Griekse yoghurt toe. En maak alles fijn met de staafmixer. Wil je de kruiden grof laten? Voeg deze dan als laatste toe wanneer alles fijn gemaakt is.

En dippen maar!!!! Je kunt het recept heel makkelijk verdubbelen.

Een heerlijke healthy snack.



Ras el hanout kruiden - Green Gypsy spices
Guacemole kruiden - Euroma
Wortel-tortilla - No Fairytales
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht (oventijd 8-10 minuten).
Snij de wrap met een pizza snijder in 8 stukken.

Doe de olie en de ras el ranout kruiden in een schaaltje. Roer even door. Haal de wraps er aan beide kanten doorheen.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. En bak de wortel-tortillachips in ongeveer 8-10 minuten knapperig.

Maak ondertussen de guacemole met de kruiden van Euroma.
Doe de avocado in een schaaltje, voeg de guacemolekruiden, snufje zout en de lactosevrije crème fraîche of Griekse yoghurt toe. En maak alles fijn met de staafmixer. Wil je de kruiden grof laten? Voeg deze dan als laatste toe wanneer alles fijn gemaakt is.

En dippen maar!!!! Je kunt het recept heel makkelijk verdubbelen.

Een heerlijke healthy snack.


