Witlof met katenspek en kaas | Lactose-en glutenvrij

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit recept voor witlof met katenspek is voor 2-3 personen.

Voor dit recept heb je maar 5 ingrediënten nodig. Een makkelijker recept voor witlof met katenspek en kaas uit de oven vind je niet. Voorheen gebruikte ik in dit recept ham, maar voor meer pit gebruik ik tegenwoordig katenspek. Een geweldige tip van een volger! Ik had dit nog nooit gegeten. Mijn moeder kookte vroeger de witlof weleens, maar dan moest ik er niks van weten.

Zo gezegd zo gedaan, en we hebben het nu al een aantal keren gegeten. Het is echt heel erg lekker. Goede tips zijn zo leuk om te krijgen. Gebruik de kaas die jij verdragen kan. Zie onderaan dit recept naar de link voor allerlei soorten lactosevrije kaas.

Leuke variatie tip? Gebruik eens ham of ontbijtspek i.p.v. ham. Aanradertje hoor.

Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd40 minuten
 3 stronkjes witlof
 snufje zout
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie.
 6 plakken katenspek
 3 plakken kaas belegen tot oud/ plantaardige kaas Wilmersburger of Violife
1

Snij het kontje van de witlof eraf. Snij nu doormidden, snij de midden stukjes eruit want dan kan heel bitter smaken. Hoe verder je het weg snijd hoe minder bitter het wordt.

2

Doe nu wat water in een kookpan samen met een snufje zout en voeg de witlof toe, en breng samen aan de kook. Kook de witlof nu 15-20 minuten. Giet af in een vergiet in de gootsteen. En laat even afkoelen.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 20 minuten).

4

Vet nu een ovenschaal in met olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie.

5

Snij de plakken lactosevrije kaas door midden zodat je 6 plakken krijgt van ieders. En rol nu de halve stronkjes witlof in de katenspek en leg de kaas er boven op (omdat wij oudere kaas gebruiken kun je die er niet makkelijk om heen rollen). 

6

Zet de ovenschaal in de oven voor 20 minuten. Serveer er aardappeltjes bij en smullen maar.

witlof met katenspek en kaas

7

witlof met katenspek en kaas

Lactosevrije kaas

Ingrediënten

 3 stronkjes witlof
 snufje zout
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie.
 6 plakken katenspek
 3 plakken kaas belegen tot oud/ plantaardige kaas Wilmersburger of Violife

Aanwijzingen

1

Snij het kontje van de witlof eraf. Snij nu doormidden, snij de midden stukjes eruit want dan kan heel bitter smaken. Hoe verder je het weg snijd hoe minder bitter het wordt.

2

Doe nu wat water in een kookpan samen met een snufje zout en voeg de witlof toe, en breng samen aan de kook. Kook de witlof nu 15-20 minuten. Giet af in een vergiet in de gootsteen. En laat even afkoelen.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 20 minuten).

4

Vet nu een ovenschaal in met olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie.

5

Snij de plakken lactosevrije kaas door midden zodat je 6 plakken krijgt van ieders. En rol nu de halve stronkjes witlof in de katenspek en leg de kaas er boven op (omdat wij oudere kaas gebruiken kun je die er niet makkelijk om heen rollen). 

6

Zet de ovenschaal in de oven voor 20 minuten. Serveer er aardappeltjes bij en smullen maar.

witlof met katenspek en kaas

7

witlof met katenspek en kaas

Witlof met katenspek en kaas | Lactose-en glutenvrij