Watermeloensalade – Lactosevrijeten

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Deze watermeloensalade is voor 4 personen als bijgerecht.

Een heerlijk bijgerecht deze lactosevrije watermeloensalade met parmaham en aardbeien! Een verrukkelijke combinatie. Een trouwe volgster tipte mij dit recept en natuurlijk heb ik er weer een eigen draai aan gegeven. Wat munt en extra zaden eroverheen en voilà, we zijn weer een nieuw saladerecept rijker! Deze dressing is van de Jumbo, echt een heerlijke dressing met balsamicoazijn. Deze maakt de salade helemaal af! De zaden topper is van Good4you en verkrijgbaar bij Jumbo, ik heb ze gekregen in samenwerking met Kroonophetwerk en ik koop ze zelf ook regelmatig. Een heerlijk extraatje!

Kaas blijft een moeilijk onderwerp met een lactose-intolerantie. Daarom moet je de kaas gebruiken die jij verdragen kunt. En gebruik anders plantaardige kaas, deze is volledig lactosevrij. Hieronder vind je een blog over kaas eten met een lactose-intolerantie.

Ga jij deze watermeloensalade maken op een Zomerse dag? Laat het me weten!

Gooi er voor de verandering eens croutons doorheen en varieer met noten en zaden. Basilicum is ook een lekkere vervanger voor munt!

watermeloensalade
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd25 minuten
 1 zakje slamelange (100 gram)
 80 g parmaham
 1 kleine watermeloen (zonder pit)
 100 g aardbeien
 Parmezaanse kaas blok
 handje verse munt
 handje salad topper good 4 you
 2 eetlepels La place crema di balsamico
1

Verdeel de sla over de schaal heen.

2

Bak de parmaham even een paar minuutjes aan in de koekenpan voor nog meer smaak. En breek de ham met je handen.

3

Snijd de watermeloen en de aardbeien in stukjes.

4

Verdeel het fruit samen met de parmaham over de sla.

5

Snij de munt fijn en verdeel er ook overheen.

6

Maak grote vlokken van de Parmezaanse kaas met de kaasschaaf.

7

Verdeel de kaas en de zaden over de salade.

8

Als finishing touch gebruik je de dressing creme di balsamico. Dat wordt genieten!

9

watermeloensalade

10

watermeloensalade

11

watermeloensalade


Kaas eten met een lactose-intolerantie - Lactosevrijeten
Salade topper Good 4 you

Ingrediënten

 1 zakje slamelange (100 gram)
 80 g parmaham
 1 kleine watermeloen (zonder pit)
 100 g aardbeien
 Parmezaanse kaas blok
 handje verse munt
 handje salad topper good 4 you
 2 eetlepels La place crema di balsamico

Aanwijzingen

1

Verdeel de sla over de schaal heen.

2

Bak de parmaham even een paar minuutjes aan in de koekenpan voor nog meer smaak. En breek de ham met je handen.

3

Snijd de watermeloen en de aardbeien in stukjes.

4

Verdeel het fruit samen met de parmaham over de sla.

5

Snij de munt fijn en verdeel er ook overheen.

6

Maak grote vlokken van de Parmezaanse kaas met de kaasschaaf.

7

Verdeel de kaas en de zaden over de salade.

8

Als finishing touch gebruik je de dressing creme di balsamico. Dat wordt genieten!

9

watermeloensalade

10

watermeloensalade

11

watermeloensalade

Watermeloensalade – Lactosevrijeten

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *