Traditionele recept voor asperges lactosevrij

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit traditionele recept met asperges is voor 2 personen.

Ik heb weer een heerlijk recept voor asperges vandaag! En niet zomaar een recept het is het traditionele recept van mijn tante. Super simpel, maar wel super lekker. Je kookt de asperges, rolt ze in een dikke plak beenham. Deze kun je kopen bij de Albert Heijn die zijn speciaal voor het aspergeseizoen te koop. Daar verkruimel je het ei overheen en je bakt er ook nog eens heerlijke aardappelschijfjes bij.

Ik wist niet hoe je het beste de asperges kon koken maar bij het aspergecentrum staat dat heel duidelijk uitgelegd, en zo heb ik het hier ook beschreven. Zo krijg je het lekkerste resultaat.

Asperges; de één is er dol op en de ander vind het niks. Ik heb ze ook echt leren eten. Ik ben ze echt gaan waarderen en vind het een echt feestje als ze weer op mijn bord liggen. En dit traditionele recept is volledig lactosevrij zodat iedereen met een lactose-intolerantie ook onbezorgd kan genieten.

Wil je de boterjus toch net nog iets spannender maken? Voeg dan een scheutje citroensap toe.

traditionele
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd40 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd50 minuten
 400 g aardappelschijfjes
 snufje zout
 500 g witte asperges
 snufje zout
 125 g beenham (dik) speciaal voor asperges AH
 50 g Flora ongezouten boter
 2 eieren
 handje fijngesneden peterselie
 microgroenten zonnebloem of extra peterselie
1

Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant van de asperges af en leg ze 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en zijn ze makkelijker te schillen.

2

Kook de 2 eieren hard in de waterkoker of in 8 minuten in een steelpannetje.

tradtionele

3

Bak de aardappelschijfjes in een laagje olie in een hapjespan gaar. Bak ze eerst 10 minuten zonder deksel lichtbruin en dan nog 10 minuten met deksel zodat ze lekker zacht worden. Roer regelmatig. Verdeel er als laatste een snufje zout overheen.

traditionele

4

Schil de asperges vervolgens met een aspergeschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Gebruik je een dunschiller? Schil dan twee keer helemaal rond.

5

Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook.

6

Laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze nog even 10 minuten met gesloten deksel doorgaren.

7

Laat de asperges vervolgens even uitlekken in een theedoek of op keukenpapier.

8

Smelt de lactosevrije boter in een steelpan of even een paar seconden in de magnetron.

9

Rol 2 asperges in een dikke plak beenham.

10

Verkruimel er het ei, fijn gesneden peterselie en eventueel de microgroenten of wat extra peterselie overheen. En giet de boter eroverheen. Serveer met de aardappelschijfjes.

traditionele

11

traditionele

Ingrediënten

 400 g aardappelschijfjes
 snufje zout
 500 g witte asperges
 snufje zout
 125 g beenham (dik) speciaal voor asperges AH
 50 g Flora ongezouten boter
 2 eieren
 handje fijngesneden peterselie
 microgroenten zonnebloem of extra peterselie

Aanwijzingen

1

Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant van de asperges af en leg ze 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en zijn ze makkelijker te schillen.

2

Kook de 2 eieren hard in de waterkoker of in 8 minuten in een steelpannetje.

tradtionele

3

Bak de aardappelschijfjes in een laagje olie in een hapjespan gaar. Bak ze eerst 10 minuten zonder deksel lichtbruin en dan nog 10 minuten met deksel zodat ze lekker zacht worden. Roer regelmatig. Verdeel er als laatste een snufje zout overheen.

traditionele

4

Schil de asperges vervolgens met een aspergeschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Gebruik je een dunschiller? Schil dan twee keer helemaal rond.

5

Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook.

6

Laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze nog even 10 minuten met gesloten deksel doorgaren.

7

Laat de asperges vervolgens even uitlekken in een theedoek of op keukenpapier.

8

Smelt de lactosevrije boter in een steelpan of even een paar seconden in de magnetron.

9

Rol 2 asperges in een dikke plak beenham.

10

Verkruimel er het ei, fijn gesneden peterselie en eventueel de microgroenten of wat extra peterselie overheen. En giet de boter eroverheen. Serveer met de aardappelschijfjes.

traditionele

11

traditionele

Traditionele recept voor asperges lactosevrij