Tiramisu met roomkaas in glaasjes lactosevrij

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit recept is voor tiramisu is voor 2 personen.

Jaa je leest het goed, tiramisu met lactosevrije roomkaas. Ik deelde een tijdje geleden mijn eigen recept voor traditionele tiramisu en tiramisu met limoncello en deze maakte ik met mascarpone (recepten vind je onderaan). Mascarpone heeft een zachte romige smaak, deze lactofree roomkaas van Arla heeft een licht zuurtje maar is ook best zacht van smaak vergeleken met andere roomkazen vind ik. Je kunt het ook al zien aan de structuur deze is ook wat zachter. Dus je kunt er ideaal een heerlijke lactosevrije tiramisu mee maken.

Ik kreeg de tip laatst van een volger op instagram, ik kende dit recept nog helemaal niet. Ik had nog een bakje in de koelkast staan dus ik besloot aan de slag te gaan, ik was er zo benieuwd naar geworden. Ik had alles over 4 glaasjes verdeeld want ik kon niet vinden voor hoeveel personen het was. Maar dan was het best weinig dus heb ik alles over geschept naar 2 glaasjes. En het is echt een aanrader voor de Kerstdagen.

Ik vind het soms moeilijk om aan lactosevrije mascarpone te komen, toevallig zag ik laatst dat er nu ook vegan mascarpone bij de Jumbo (online) te koop is van het merk Schlagfix. Maar de roomkaas van Arla lactofree is in heel veel supermarkten verkrijgbaar wat zo ideaal is. Je kunt er eventueel nog een toefje zelfgeklopte lactosevrije slagroom (MinusL of Alpro) of uit een spuitbus (Soja topping AH of MinusL) bovenop serveren, deze kan je dan lekker weg lepelen met de rest en geeft er nog net dat extra zoetje aan. Ik ben heel blij met dit recept, en wilde het graag met jullie delen.

Je kunt natuurlijk ook gewoon een sterk bakje koffie zetten, maar ik had nog een zakje oploskoffie espresso in de la liggen. Die heb ik even gemengd met gekookt water. En zo heb je ook een espresso, want helaas heb ik geen espresso machine in mijn keukentje staan haha. Maar als je die wel hebt moet je die natuurlijk gebruiken voor een heerlijk resultaat.

tiramisu
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 15 minuten
 8 lange vingers
 halve kop espresso (oploskoffie)
 2 eetl amaretto
 1 ei
 2 eetl poedersuiker
 1 bakje roomkaas Arla lactofree (lactosegehalte <0,01 g/100 g)
 2 eetl cacaopoeder
1

Leg de lange vingers in een schaal tegen elkaar aan.

2

Meng de espresso met de sterke drank en schenk dit over de lange vingers zodat ze vochtig worden.

3

Snijd de lange vingers doormidden en verdeel de helft over de glaasjes.

4

Splits het ei en klop de eidooier samen met de poedersuiker door de Arla Lactofree roomkaas.

5

Klop het eiwit stijf en schep dat voorzichtig door het roomkaasmengsel.

tiramisu

6

Schep de helft van het roomkaasmengsel over de lange vingers, leg er de rest van de lange vingers op en dek af met de rest van het roomkaasmengsel.

7

Strijk de bovenkant mooi glad. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast.

tiramisu

8

Bestrooi vlak voor het serveren de tiramisu ruim met de cacaopoeder door middel van een zeef zodat er geen klontjes meekomen.

tiramisu

9

Eetsmakelijk!

tiramisu

10

tiramisu

11

tiramisu


Arla lactofree roomkaas - AH
Lactosevrije feestelijke tiramisu - Arla lactofree
Lactosevrije traditionele tiramisu - Lactosevrijeten
Lactosevrije tiramisu met limoncello - Lactosevrijeten

Ingrediënten

 8 lange vingers
 halve kop espresso (oploskoffie)
 2 eetl amaretto
 1 ei
 2 eetl poedersuiker
 1 bakje roomkaas Arla lactofree (lactosegehalte <0,01 g/100 g)
 2 eetl cacaopoeder

Aanwijzingen

1

Leg de lange vingers in een schaal tegen elkaar aan.

2

Meng de espresso met de sterke drank en schenk dit over de lange vingers zodat ze vochtig worden.

3

Snijd de lange vingers doormidden en verdeel de helft over de glaasjes.

4

Splits het ei en klop de eidooier samen met de poedersuiker door de Arla Lactofree roomkaas.

5

Klop het eiwit stijf en schep dat voorzichtig door het roomkaasmengsel.

tiramisu

6

Schep de helft van het roomkaasmengsel over de lange vingers, leg er de rest van de lange vingers op en dek af met de rest van het roomkaasmengsel.

7

Strijk de bovenkant mooi glad. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast.

tiramisu

8

Bestrooi vlak voor het serveren de tiramisu ruim met de cacaopoeder door middel van een zeef zodat er geen klontjes meekomen.

tiramisu

9

Eetsmakelijk!

tiramisu

10

tiramisu

11

tiramisu

Tiramisu met roomkaas in glaasjes lactosevrij