Dit recept voor een gezond hormoonproef Sinterklaastaartje is voor 10 personen.
Sinterklaas is weer in het land. Een goede reden om samen de keuken in te gaan en een heerlijk Sinterklaastaartje te bakken. Maximaal genieten én het taartje is ook nog helemaal hormoonproof, glutenvrij én lactosevrij.
Lactosevrij, glutenvrij én genieten zonder schuldgevoel
Sinterklaas is misschien wel hét fijnste moment van het jaar om lekker uit te pakken in de keuken. Pepernoten, schuimpjes, marsepein… heerlijk, maar meestal boordevol suikers, gluten en zuivel waar je hormonen niet per se blij van worden.
En toch wil je gewoon meedoen, samen genieten en niet de hele avond “nee” hoeven zeggen.
Daarom maakte Charlène en ik dit Hormoonproef Sinterklaastaartje voor instagram: Lactosevrij, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers en bomvol smaken van Sinterklaas: speculaas.
Perfect voor pakjesavond of gewoon als verwenmoment in de week.
Waarom hormoonvriendelijk?:
- Stabiele bloedsuiker – we vermijden snelle suikers die zorgen voor energiedips, cravings en stemmingswisselingen.
- Gezonde vetten & vezels – uit noten en kokos, die je langer verzadigd houden.
- Minder zuivel en gluten – voor veel vrouwen (en mannen) zijn dit triggers voor buikklachten, huidproblemen en ontstekingen.
- Echt eten – ingrediënten die je herkent en begrijpt, geen lange lijst met E-nummers.
Zo kun je gewoon meegenieten, zonder dat je lichaam er dagen later nog van moet bijkomen.
Fleur het Sinterklaastaartje op met deze geweldig leuke cocktailprikkers, zie hieronder de link!

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de springvorm in (ca. 22 cm of kleiner) of bekleed het met bakpapier.
Meng alle droge ingrediënten voor de bodem. Voeg dan de kokosolie/ghee, ahornsiroop en kokosmelk toe tot je een stevig geheel hebt. Druk dit met de lepel aan in de springvorm. Prik wat gaatjes met een vork in de bodem.
Doe de springvorm 10 minuten in de oven en laat deze vervolgens iets afkoelen.
Klop de eieren los en voeg alle ingrediënten voor de vulling toe. Mix dit tot een glad geheel. Tip: gebruik een lepel om de grote stukken kokosmelk plat te drukken.
Giet de vulling op de bodem in de springvorm. Doe vervolgens het geheel 25-30 minuten in de oven totdat de vulling stevig is. Laat het volledig afkoelen. En versier met de kokosvlokken.
Smakelijk eten 😋




Hormoonbalans Charlene
Hema - Sinterklaas cocktailprikkers
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de springvorm in (ca. 22 cm of kleiner) of bekleed het met bakpapier.
Meng alle droge ingrediënten voor de bodem. Voeg dan de kokosolie/ghee, ahornsiroop en kokosmelk toe tot je een stevig geheel hebt. Druk dit met de lepel aan in de springvorm. Prik wat gaatjes met een vork in de bodem.
Doe de springvorm 10 minuten in de oven en laat deze vervolgens iets afkoelen.
Klop de eieren los en voeg alle ingrediënten voor de vulling toe. Mix dit tot een glad geheel. Tip: gebruik een lepel om de grote stukken kokosmelk plat te drukken.
Giet de vulling op de bodem in de springvorm. Doe vervolgens het geheel 25-30 minuten in de oven totdat de vulling stevig is. Laat het volledig afkoelen. En versier met de kokosvlokken.
Smakelijk eten 😋



