Dit recept voor risotto met courgette en spekblokjes is voor ongeveer 4 personen.
Ben jij ook zo dol op lactosevrije risotto of heb jij het soms nog nooit gegeten? Het staat hier eens in de maand een keer op tafel. En dat is naar mijn zin veel te weinig, maar hier thuis zijn ze er helaas niet zo dol op als ik. Check onderaan dit recept even de rest van mijn risotto recepten. Van citroenrisotto t/m een risotto met pesto.
Deze risotto met courgette is een heerlijk smeuïg hoofdgerecht met spekblokjes en kruiden.
Enkele variatietips voor deze risotto met courgette zijn; voeg wat lactosevrije of plantaardige kookroom toe bij stap 5 voor een romiger resultaat. Ook zie je vaak dat er een scheut droge wijn wordt toegevoegd voor nog meer smaak! Dat kun je bij dit recept ook doen voordat je de bouillon toevoegt. Garneer met zonnebloem microgroenten of met wat rucola.

Snij de courgette fijn. Doe de olie in een hapjespan en maak warm. Voeg de courgette en de spekjes toe en bak deze gaar. Als ze klaar zijn schep je ze even op een bord.

Doe het klontje boter in de hapjespan die je net gebruikt hebt.
Snij de lente-ui (of ui) fijn en voeg toe. Bak een paar minuten en voeg de risottorijst toe en bak deze glazig. Roer alles even goed door elkaar.

Verkruimel het bouillonblokje in de hapjespan. En vul een maatbeker met 600 ml water toe en giet een scheutje in de hapjespan. Roer goed door, en laat een beetje pruttelen totdat het water helemaal is opgenomen. Giet weer een scheutje in de hapjespan en roer weer goed door en laat een beetje pruttelen totdat het water weer is opgenomen en ga zo door totdat het water op is. Als goed is je risotto nu gaar, laat nog een beetje pruttelen.
Voeg de courgette, spekjes en de oude kaas toe samen met het snufje peper, gedroogde tijm en de zonnebloempitten. En roer alles nog even goed door elkaar.

Je risotto is klaar om geserveerd te worden. Eetsmakelijk!



Ingrediënten
Aanwijzingen
Snij de courgette fijn. Doe de olie in een hapjespan en maak warm. Voeg de courgette en de spekjes toe en bak deze gaar. Als ze klaar zijn schep je ze even op een bord.

Doe het klontje boter in de hapjespan die je net gebruikt hebt.
Snij de lente-ui (of ui) fijn en voeg toe. Bak een paar minuten en voeg de risottorijst toe en bak deze glazig. Roer alles even goed door elkaar.

Verkruimel het bouillonblokje in de hapjespan. En vul een maatbeker met 600 ml water toe en giet een scheutje in de hapjespan. Roer goed door, en laat een beetje pruttelen totdat het water helemaal is opgenomen. Giet weer een scheutje in de hapjespan en roer weer goed door en laat een beetje pruttelen totdat het water weer is opgenomen en ga zo door totdat het water op is. Als goed is je risotto nu gaar, laat nog een beetje pruttelen.
Voeg de courgette, spekjes en de oude kaas toe samen met het snufje peper, gedroogde tijm en de zonnebloempitten. En roer alles nog even goed door elkaar.

Je risotto is klaar om geserveerd te worden. Eetsmakelijk!


