Dit recept is voor plantaardige tonijnsalade en is voor ongeveer 4 personen.
Salades zijn super lekker en heel erg makkelijk om te maken. En ideaal voor bij de borrel of lunch, want je kunt ze gemakkelijk van te voren klaar maken. Deze keer maakte ik een bijzonder speciale salade en dat is deze plantaardige tonijnsalade met asperge. Zo'n lekkere combinatie. Ik maakte deze salade voor bij de Paaslunch. Dus wil jij je gasten eens een keer wat anders serveren dan is dit het perfecte recept ervoor.
Benieuwd welke toastjes nu lactosevrij zijn? De naturel melba toast of bijvoorbeeld mini crackers. Of maak zelf eens heerlijke verrassend knapperige toast. Recept vind je hieronder.
En ik gebruik zelf vaak vegan mayonaise, niet omdat de normale mayonaise lactose bevat. Maar op de 1 of andere manier reageer ik hier altijd op en krijg ik hier buikpijn van. En de vegan mayonaise kan ook echt tippen aan de gewone mayo, tegenwoordig van veel merken verkrijgbaar.
Tip van flip: Kook gelijk alle asperges uit de verpakking die je hebt gekocht en maak er 1 van deze heerlijke gerechten mee (link van alle recepten met asperges vind je onderaan).
De plantaardige tonijn en het keukengoud zat in de lente foodybox van Kroonophetwerk die ik een paar weken geleden gekregen heb. En de asperges heb ik ook gekregen.

Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant van de asperge af en leg ze 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en is deze makkelijker te schillen.
Schil de asperge vervolgens met een aspergeschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Gebruik je een dunschiller? Schil dan twee keer helemaal rond.
Leg de geschilde asperge in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook.
Laat de asperge 5 minuten zachtjes door koken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze nog even 10 minuten met gesloten deksel doorgaren.
Laat de asperge vervolgens even uitlekken in een theedoek of op keukenpapier.
Snij de asperge en de lente-ui fijn.
Laat de tonijn even uitlekken. Doe de vegan tonijn in een kom, voeg de asperge, lente-ui, vegan mayonaise, heks'nkaas en het keukengoud hier aan toe.
Roer goed door en je hebt een heerlijke plantaardige tonijnsalade met asperge.



Spelttoastjes - Lactosevrijeten
Lactosevrije recepten met asperges - Lactosevrijeten
Kroon op het werk
Princes plantaardige tonijn
Aspergecentrum
Verstegen keukengoud
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant van de asperge af en leg ze 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en is deze makkelijker te schillen.
Schil de asperge vervolgens met een aspergeschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Gebruik je een dunschiller? Schil dan twee keer helemaal rond.
Leg de geschilde asperge in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook.
Laat de asperge 5 minuten zachtjes door koken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze nog even 10 minuten met gesloten deksel doorgaren.
Laat de asperge vervolgens even uitlekken in een theedoek of op keukenpapier.
Snij de asperge en de lente-ui fijn.
Laat de tonijn even uitlekken. Doe de vegan tonijn in een kom, voeg de asperge, lente-ui, vegan mayonaise, heks'nkaas en het keukengoud hier aan toe.
Roer goed door en je hebt een heerlijke plantaardige tonijnsalade met asperge.


