We hebben nog een heerlijke lactosevrije dip voor je op een lekker afbak stokbroodje. Lekker voor bij de borrel maar ook lekker als voorgerecht. Sinds kort is er ook de nieuwe Arla lactofree crème fraîche verkrijgbaar. En die wilde ik natuurlijk ook gelijk even testen. En daar maakte ik deze heerlijke simpele pesto dip mee. Sommige groene pesto zijn ook lactosevrij in de winkel verkrijgbaar, kijk altijd goed op de verpakking. Zoals de Costa Ligure Pesto genovese bio verkrijgbaar bij Albert Heijn, bio Plus, bio Xenos of Terrasana verkrijgbaar bij de Jumbo. Gebruik dan 1-2 eetlepels. Maar ik vind het net zo lekker om hem zelf te maken. En met de keukenmachine is dat zo gepiept.
*Fructosearm: Laat de knoflook weg.
Maak eerst de pesto. Doe de takjes basilicum, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas (of gebruik andere kaas als je deze niet verdragen kan) in de keukenmachine. En maak alles fijn. Voeg de olie en de zout en peper toe en zorg dat het een mooie pesto wordt.
Roer de lactosearme crème fraiche erdoor. En schep het op een mooi schaaltje. Bak een stokbrood af in de oven (deze zijn meestal lactosevrij, kijk altijd goed op de verpakking).
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak eerst de pesto. Doe de takjes basilicum, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas (of gebruik andere kaas als je deze niet verdragen kan) in de keukenmachine. En maak alles fijn. Voeg de olie en de zout en peper toe en zorg dat het een mooie pesto wordt.
Roer de lactosearme crème fraiche erdoor. En schep het op een mooi schaaltje. Bak een stokbrood af in de oven (deze zijn meestal lactosevrij, kijk altijd goed op de verpakking).