Kip-kerriesalade met basilicum lactosevrij

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit recept is in samenwerking met Jos Poell, dit recept is goed voor één bakje kip-kerriesalade.

De kip-kerriesalade kun je natuurlijk ook in de supermarkt kopen. Sommige merken zijn lactosevrij zoals het Albert Heijn eigen merk en Jumbo eigen merk en van Johma kunnen sporen van melk bevatten. Maar ik vind zelf maken veel lekkerder. Dus als je iets meer tijd hebt zou ik dat zeker aanraden. Het is echt heel simpel om te maken en erg leuk ook zelfs.

Zelf had ik de mayonaise ook zelf gemaakt, maar deze kan je ook gewoon kant en klaar gebruiken. Smeer je kip-kerriesalade eens op een heerlijk krokant toastje van Jos Poell en serveer het bij de borrel. Maar op een lekker afbak pisoletje voor tijdens de lunch is het ook erg lekker.

kip-kerriesalade
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten
 halve kipfilet
 1 eetl mayonaise
 1 eetl lactosevrije kwark Arla lactofree/ MinusL/ Alpro
 2 theel kerriepoeder
 1 theel honing
 scheutje citroensap
 1 eetl basilicum
 snufje zout
 snufje peper
 1 pakje toast Jos Poell (kan melk bevatten)
1

Kook de kipfilet in 15-20 minuten gaar. Ik heb de andere helft van de kip voor de pittige kipsaté salade gebruikt.

2

Trek deze uit elkaar met 2 vorken.

3

Snij de basilicum heel fijn.

4

Meng nu de kipfilet met de mayonaise, lactosevrije kwark, kerriepoeder, honing, citroensap, basilicum en voeg als laatste een snufje zout en peper toe. En roer alles goed door elkaar.

5

Serveer het in een mooi schaaltje bij de borrel met lekkere toastjes. Of smeer het op een afbak pistolet en geniet ervan tijdens de lunch.

6


Toast - Jos Poell
Zelfgemaakte mayonaise - Lactosevrijeten
Pittige kipsaté salade - Lactosevrijeten

Ingrediënten

 halve kipfilet
 1 eetl mayonaise
 1 eetl lactosevrije kwark Arla lactofree/ MinusL/ Alpro
 2 theel kerriepoeder
 1 theel honing
 scheutje citroensap
 1 eetl basilicum
 snufje zout
 snufje peper
 1 pakje toast Jos Poell (kan melk bevatten)

Aanwijzingen

1

Kook de kipfilet in 15-20 minuten gaar. Ik heb de andere helft van de kip voor de pittige kipsaté salade gebruikt.

2

Trek deze uit elkaar met 2 vorken.

3

Snij de basilicum heel fijn.

4

Meng nu de kipfilet met de mayonaise, lactosevrije kwark, kerriepoeder, honing, citroensap, basilicum en voeg als laatste een snufje zout en peper toe. En roer alles goed door elkaar.

5

Serveer het in een mooi schaaltje bij de borrel met lekkere toastjes. Of smeer het op een afbak pistolet en geniet ervan tijdens de lunch.

6

Kip-kerriesalade met basilicum lactosevrij