Indiase linzensoep | Lactosevrij

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit recept voor Indiase linzensoep is voor 6 personen.

Peulvruchten, dan denk ik gelijk aan bruine bonen en deze zijn niet mijn favoriet. Maar een jaar geleden heb ik me verdiept in de peulvruchten. Het voedingscentrum adviseert 1 keer in de week peulvruchten te eten en toen ben ik dus linzen tegen gekomen. Omdat ik gevoelige darmen heb vallen sommige bonen ook erg zwaar op de maag. Linzen daarentegen gaat wonderbaarlijk heel erg goed. Ik gebruik vaak een zak van een Hak. Maar een tijd geleden kwam ik deze gedroogde linzen tegen en maakte ik er een simpele soep van. Maar wat nu het leuke is, op de achterkant van het etiket staat het recept van deze Indiase linzensoep. Ik heb alle ingrediënten ervoor besteld en de soep smaakte geweldig. Wat een smaken, ook garam masala toegevoegd! Zo lekker! Ik ben en blijf een foodblogger, dus ik heb wel wat dingen veranderd aan het recept! Ga jij hem binnenkort ook maken? Lactosevrij en heel voedzaam!

Voeg eventueel voor meer pit een fijngesneden pepertje toe of wat gedroogde chilivlokken bij stap 4 .

indiase linzensoep
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd40 minuten
 2 winterwortels
 1 grote zoete aardappel
 1 venkel
 2 cm gember
 2 uien
 2 teentjes knoflook
 olijfolie
 400 g gedroogde rode linzen
 2 theelepels garam masala kruiden
 2 theelepels kurkuma kruiden
 1 theelepel komijnzaad
 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
 2 l water
 2 rundvlees bouillonblokjes (Jumbo/ Maggi kan melk bevatten)
 500 ml kokosmelk (pakje)
 4 takjes koriander
 4 takjes peterselie
 4 eetlepels geraspte kokos optioneel
 snufje zout
 snufje peper
1

Schil de winterwortels en de zoete aardappel. Verwijder het harde middenstuk en de uiteinden van de venkel. Snijd de groente in stukjes. En rasp de gember.

2

Snipper de ui en pers de knoflook uit of snij fijn. Doe een scheut olijfolie in de kookpan en bak hierin kort deze groente.

3

Zet de temperatuur laag en voeg de garam masala, kurkuma, komijnzaad en gember toe aan het ui\knoflook mengsel. Zet de temperatuur weer hoog en bak kort mee.

4

Bak de fijn gesneden groente en de tomatenblokjes 2 minuten mee.

5

Voeg het water toe samen met de bouillonblokjes en breng aan de kook.

6

Spoel ondertussen de linzen af in een vergiet en voeg deze toe aan de soep. Laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken.

7

Snijd de koriander en de peterselie fijn en voeg deze samen met de kokosmelk toe.

8

Pureer de linzensoep met een staafmixer tot een gebonden geheel. Voeg zout en peper naar smaak toe.

9

Rooster eventueel de geraspte kokos in een droge koekenpan voor 1 minuut. En verdeel dit over de soepkom naar smaak!

indiase linzensoep

10

11

indiase linzensoep

12

indiase linzensoep

Ingrediënten

 2 winterwortels
 1 grote zoete aardappel
 1 venkel
 2 cm gember
 2 uien
 2 teentjes knoflook
 olijfolie
 400 g gedroogde rode linzen
 2 theelepels garam masala kruiden
 2 theelepels kurkuma kruiden
 1 theelepel komijnzaad
 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
 2 l water
 2 rundvlees bouillonblokjes (Jumbo/ Maggi kan melk bevatten)
 500 ml kokosmelk (pakje)
 4 takjes koriander
 4 takjes peterselie
 4 eetlepels geraspte kokos optioneel
 snufje zout
 snufje peper

Aanwijzingen

1

Schil de winterwortels en de zoete aardappel. Verwijder het harde middenstuk en de uiteinden van de venkel. Snijd de groente in stukjes. En rasp de gember.

2

Snipper de ui en pers de knoflook uit of snij fijn. Doe een scheut olijfolie in de kookpan en bak hierin kort deze groente.

3

Zet de temperatuur laag en voeg de garam masala, kurkuma, komijnzaad en gember toe aan het ui\knoflook mengsel. Zet de temperatuur weer hoog en bak kort mee.

4

Bak de fijn gesneden groente en de tomatenblokjes 2 minuten mee.

5

Voeg het water toe samen met de bouillonblokjes en breng aan de kook.

6

Spoel ondertussen de linzen af in een vergiet en voeg deze toe aan de soep. Laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken.

7

Snijd de koriander en de peterselie fijn en voeg deze samen met de kokosmelk toe.

8

Pureer de linzensoep met een staafmixer tot een gebonden geheel. Voeg zout en peper naar smaak toe.

9

Rooster eventueel de geraspte kokos in een droge koekenpan voor 1 minuut. En verdeel dit over de soepkom naar smaak!

indiase linzensoep

10

11

indiase linzensoep

12

indiase linzensoep

Indiase linzensoep | Lactosevrij

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *