Dit recept is voor ongeveer 10 plakken hagelslagcake met advocaatglazuur.
Yes, er is weer lactosevrije hagelslag te koop. Dit keer bij Plus supermarkten. Natuurlijk ben ik ook gelijk een bezoekje gaan brengen bij deze supermarkt, want dit miste ik echt onwijs. Heerlijk een laagje hagelslag met halvarine op een beschuitje met in de zomer wat aardbeien erop, dan riep ik altijd dit is net een gebakje haha. Vlokken zijn toch minder mijn favoriet! En ik dacht het is toch niks leukers om deze te verwerken in een hagelslagcake? En omdat het bijna Pasen is heb ik er advocaat glazuur overheen verdeeld. Maar deze stap kun je ook prima weglaten. Verrukkelijk, hij was hier zo op!
Balans is de key naar een gezond voedingspatroon. Genieten van gezonde maaltijden maar tussendoor ook zeker smullen van wat lekkers!
Lactosevrije paaseitjes; Ik gebruikte de vegan Paaseitjes van Albertheijn als garnering. Maar je kunt ook de pure chocolade eitjes gebruiken.

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 50-60 minuten).
Zorg dat de lactosevrije boter op kamertemperatuur is en snij in stukjes.
Doe in een schaal samen met de suiker. Mix totdat het een romig geheel wordt.
Zorg dat de eieren ook op kamertemperatuur zijn. Voeg vervolgens de eieren stuk voor stuk toe, samen met het snufje zout. Blijf nog even goed door mixen.
Voeg het scheutje lactosearme of lactosevrije melk toe en mix nog even goed door.
Voeg nu de bloem en de bakpoeder beetje bij beetje toe en blijf mixen tot het een glad geheel wordt.
En voeg de 70 gram hagelslag mix toe. En roer even met een spatel door elkaar.
Vet een cakeblik (30 cm) in met olie of bakspray of leg er een bakpapiertje in. Schep het cakebeslag hierin met een spatel. Zet het op het rooster middenin de oven en bak de cake in 50-60 minuten gaar.
Prik er met een cocktailprikker in om te kijken of de vanillecake gaar is, zodra er nog wat aan blijft plakken moet je hem nog even terug zetten. Wij houden er altijd van dat de vanillecake niet zo droog is, daarom bakken wij hem altijd in 50 minuten. Zo blijft hij nog lekker smeuïg en net niet helemaal gaar van binnen. Laat even afkoelen.
Meng de poedersuiker met de advocaat. Is de glazuur nog te dik, voeg een klein scheutje water toe en roer nog even goed door. En verdeel over de bovenkant van de cake.
Verdeel er nog wat lactosevrije hagelslagmix overheen. Garneer eventueel nog met wat lactosevrije (vegan) paaseitjes en viooltjes voor de finishing touch. Snij in plakken en geniet!



Hageslag mix - Plus Kan melk bevatten
Vegan paaseitjes - Albert Heijn Kan melk bevatten
Puur paaseitjes - Albert Heijn Kan melk bevatten
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 50-60 minuten).
Zorg dat de lactosevrije boter op kamertemperatuur is en snij in stukjes.
Doe in een schaal samen met de suiker. Mix totdat het een romig geheel wordt.
Zorg dat de eieren ook op kamertemperatuur zijn. Voeg vervolgens de eieren stuk voor stuk toe, samen met het snufje zout. Blijf nog even goed door mixen.
Voeg het scheutje lactosearme of lactosevrije melk toe en mix nog even goed door.
Voeg nu de bloem en de bakpoeder beetje bij beetje toe en blijf mixen tot het een glad geheel wordt.
En voeg de 70 gram hagelslag mix toe. En roer even met een spatel door elkaar.
Vet een cakeblik (30 cm) in met olie of bakspray of leg er een bakpapiertje in. Schep het cakebeslag hierin met een spatel. Zet het op het rooster middenin de oven en bak de cake in 50-60 minuten gaar.
Prik er met een cocktailprikker in om te kijken of de vanillecake gaar is, zodra er nog wat aan blijft plakken moet je hem nog even terug zetten. Wij houden er altijd van dat de vanillecake niet zo droog is, daarom bakken wij hem altijd in 50 minuten. Zo blijft hij nog lekker smeuïg en net niet helemaal gaar van binnen. Laat even afkoelen.
Meng de poedersuiker met de advocaat. Is de glazuur nog te dik, voeg een klein scheutje water toe en roer nog even goed door. En verdeel over de bovenkant van de cake.
Verdeel er nog wat lactosevrije hagelslagmix overheen. Garneer eventueel nog met wat lactosevrije (vegan) paaseitjes en viooltjes voor de finishing touch. Snij in plakken en geniet!


